Güzel ve sağlıklı tırnakların sırrı düzenli olarak uygulanan tırnak bakımlarıdır. Tırnaklar ve eller için çok sayıda bakım ürünü bulunsa da evde hazırlayacağınız karışımlarla da tırnak bakımı gerçekleştirebilirsiniz. Yavaş uzayan, kolay kırılan, güçsüz tırnaklar için evde tırnak bakımı uygulayabilir; daha sağlam ve sağlıklı tırnaklara düzenli tırnak bakımı yaparak kavuşabilirsiniz. İşte, sağlıklı tırnaklar için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz tırnak bakım önerilerinden bazıları;

Limon Suyu

Limon, içerisinde C vitamini bulundurur. C vitamini ise kemiklerin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kolajen oluşumuna katkıda bulunur. Tırnaklara uygulayacağınız limon suyu bakımı ile vitaminsizlik sonucu tırnaklarda ortaya çıkabilecek hassaslık ve lekelenme gibi sonuçların önüne geçebilirsiniz. Limon, içerisinde bulunan C vitamini; kan damarlarının, kemiklerin, kıkırdağın, diş etlerinin, cildin ve dişlerin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkıda bulunur. Dilerseniz Day2Day’in sunduğu kolajen takviyesi ürünlerini de deneyerek vücudunuzda eksik kalan kolajen miktarını dengeleyebilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı güçlü bir antiseptiktir. Bu yüzden tırnak bakımından çay ağacı yağı kullanılırken badem yağı, hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı ile seyreltilmesi gerekir. Yarım çay kaşığı zeytinyağına (hangisini tercih edecekseniz) 2 damla çay ağacı yağı ekleyerek tırnak bakım ürününüzü hazırlayabilir, daha hızlı uzayan sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Tırnak etlerini yumuşatmada ve tırnağın hızlı uzamasında oldukça etkili olan elma sirkesini tırnak bakım rutinlerinize dahil edebilirsiniz. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek hazırlayacağınız tırnak bakım karışımının içerisinde tırnaklarınızı 15 dakika bekletin, ardından bu bakımı haftada 2-3 kez tekrarlayın. Düzenli bakımı uyguladıktan sonra tırnaklarınızdaki farkı hissedecek, daha güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olacaksınız.

Buğday Yağı

1 yumurtanın akı, 10 damla buğday yağı ve 1 adet çileği homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra tırnaklarınıza uygulayabileceğiniz buğday yağı bakımı ile daha güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. C vitamini ve protein içeren bu bakım ürünü evde kolayca hazırlayabilir, haftada 1-2 kez tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Karbonatlı Su

Bir çorba kaşığı karbonatı bir bardak suya ekleyerek hazırlayabileceğiniz karbonatlı su ile tırnaklarınıza düzenli bakım uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez uygulayabileceğiniz karbonatlı su bakımı tırnaklarınızı güçlendirecek ve kolay kırılan tırnakların önüne geçecektir.

Peeling

Peeling yalnızca yüz bakımında değil tırnak bakımında da oldukça önemlidir. Sertleşmiş tırnak etlerini yumuşatmak ve daha sağlıklı tırnaklara sahip olmak için törpülemenin ardından tırnaklarınıza tuzlu su ile peeling yapabilir, dilerseniz piyasada satılan hazır tırnak peelingi ürünlerinden de faydalanabilirsiniz.