Çamlıca Okulları Malatya özel okul olarak eğitimde iyi örnekler oluşturarak, öğrencilerine bu zor süreçlerde en iyi şekilde hizmet vererek ilerleme gösteriyor.

21. Yüzyılın kara vebası olarak hayatımıza geçmiş olan covid-19 eğitimi geriye attığı düşünülse de Çamlıca Okulları günümüz teknolojilerini en iyi şekilde kullanarak eğitimini koruyor. Öğrencileri için uçaktan da olsa proje çalışmaları düzenleyerek onları hayata kazandırmayı başarıyor.

Ayrıca Çamlıca NET üzerinden öğrenci, veli, öğretmen üçlü görüşmelerini ya da özel görüşmeleri kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. Böylece öğrencinin durumundan her daim veliler haberdar olarak güvenli bir eğitim çiziliyor. Öğrencilerine proje çalışmaları sunarak onlara farklı konularda nasıl pratik çözümler sunulabilir beyin fırtınası gerçekleştirir.

Öğrencilere Takım Ruhu Aşılama

Çamlıca Malatya kolej okulları öğrencilerine öz güven kazandırmayı hedeflemiş ve onları takım işlerine adapte etmeye çalışmıştır. Bu konuda da oldukça başarılı olan Çamlıca eğitimcileri çocukları topluma kazandırmayı başarmışlardır.

Ayrıca takım ruhu bir zincir gibidir, her halka birbirine bağlı ve sorumludur. Yani kısacası öğrenciler takım içerisinde birbirine bağlı bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmeye çalışır.

Bunun yanı sıra takımlardaki sorumluluklarla beraber öğrencilere sorgulama yetisi de kazandırılır. Yaptıkları işi arkadaşlarıyla birlikte sürekli sorgulayan bireyler yetişir. Bu da analitik düşünceyi geliştirmenin bir yoludur.

Çamlıca eğitim kurumları her çocuğu kazanmayı başaran eğitim modeliyle birlikte hizmetine devamlılık sağlayarak velileri de memnun etmeyi başarmıştır.

Uygulamaya Yönelik Çalışmalar

Derslerde öğrenci merkezli bir motto izleyen Çamlıca okulları temel amacı araştırmak ve bilincini aydınlatmak olan, aynı zamanda öğrendiklerine de uygulamaya dökebilen bireyler yetiştirmektir.

Yapılan proje çalışmalarıyla birlikte öğrenciler derslerde daha üst seviye çıktığı fark edilir. Öğrendiklerini de hem ders üzerinde hem de gerçek yaşamları üzerinde başarılı bir şekilde uygularlar.

Belirlenen konularda yetenekli bir şekilde gözlem ve araştırma yetisi kazanırlar. Ayrıca yapılan araştırmalar sırasında farklı konularla da ilişkisini bularak bilgi dağarcıkları genişletilir.

En sonunda da onlara teknik yazı stili öğretilerek raporlama işlemi nasıl olmalıdır sorumluluk bilinci aşılanır. Kısacası Çamlıca Okulları öğrencilerine öylesine eğitim değil gerçek bir eğitim sunarak hizmetini sağlar.