Botoks on yılı aşkın süredir milyonlarca kadına hitap etmektedir, aynı zamanda son yıllarda erkeklerinde oldukça fazla tercih ettiği, yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları ortadan kaldırmayı sağlayan bir uygulamadır. Botoks Ankara da hastaların paylaştığı Botoks nedir? Nasıl uygulanır? gibi merak edilen soruların yanıtlarına bakalım…

Botoks Nedir?

Yaşlanma belirtileri olarak ortaya çıkan ince çizgiler, kırışıkların giderilmesini sağlayan güvenli bir yöntemdir. Botoks, ince iğnelerle enjeksiyon işlemi olarak uygulanmaktadır, uygulaması kolay ve güvenlidir. Cilt altına kaslara enjekte edilen mucize formül ile yaşlanmaya son!

Botoks, kaslara enjekte edilmektedir, bunun sebebi ise geçici süreliğine kas hareketlerini engellemek böylelikle sinir ve kas arasındaki iletiyi bozarak ciltte oluşan çizgileri onarmaktır. Uygulama yapıldıktan sonra ciltteki etki 4-7 gün içinde kendini göstermeye başlamaktadır. Beklenen nihai sonuç ise 10-15 gün içinde alınmaktadır. Botoks Ankara da sizde yaşlanma belirtilerinde kurtularak gençliğinize kavuşabilirsiniz.

Botoks Nasıl Uygulanıyor ve Kimlere Yapılabilir?

Botoksun enjeksiyon ile yapıldığından bahsetmiştik, enjeksiyon işlemi ise şöyle yapılmaktadır. Öncelikle botoks uygulanacak olan bölge belirlenmektedir, belirlenen bölgeye lokal anestezi sağlayan kremler sürülerek bölgenin uyuşması beklenmektedir. Sonrasında 10 ile 15 dakika arasında süren enjeksiyon işlemi yapılmaktadır, ince uçlu iğnelerle hazırlanmış olan botoks formülü ufak dozajda kaslara enjekte edilir. Uygulanması son derece kolaydır ancak mutlaka güvenilir merkezleri tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Botoks uygulamasında 18-70 yaş arasında hem kadın hem de erkekler faydalanabilmektedirler. Mimiklere bağlı ince çizgiler, yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıklar gibi ciltte meydana gelen bu değişimi botoks ile değiştirebilirsiniz. Botoks Ankara da hem kadın hem de erkekler için botoks uygulanmaktadır, cildinizdeki değimin önüne botoks ile geçebilirsiniz.

Botoks Ne Zaman Etkilerini Gösterir ve Herhangi Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

Botoks kaslara enjekte edildikten sonra ilk belirtiler 3-4 gün içinde kendini göstermeye başlamaktadır. Beklenen sonucun alınması ise 7-10 gün içinde gerçekleşmektedir. Paylaşılan gelişim süreleri genel ortalama olarak paylaşılmış olup, kişiden kişiye değişen sürelerde etkiler ortaya çıkmaktadır. Bunun sebebi ise her cildin yapısı farklıdır, aynı şekilde ciltteki çizgilerin derinliği ve durumu da farklılık göstermektedir. Botoks uygulamasının kalıcılık sağlaması da yine aynı şekilde kişilerde farklı sürelerde gerçekleşmektedir. Ancak genellikle 4-6 ay arasında kalıcılık sağlamaktadır. Bu süre sonunda cilt eski haline döner ve sonrasında yeni bir botoks ile uygulama tekrarlanabilmektedir. Tekrarlanan uygulamalarda kalıcılık süresi de artış göstermektedir.

Botoks hem ülkemizde hem de Dünya’da uygulanan bir yöntemdir. Uzun yıllardır milyonlarca hastaya uygulanmıştır, bu uygulama sonuçları ele alındığında botoksun yan etkisinin olmadığı gözlenmiştir. Hem kozmetik hem de tedavi için botoks uygulanabilmekte olup kalıcı bir yan etkisi olmadığı kanıtlanmıştır. Ancak uygulama sonrasında enjekte edilen ciltte hafif kızarıklıklar gözlenebilir, bu durum 24-48 saat süre sonrasında tamamen yok olmaktadır. Bu sebeple botoksun güvenli ve yan etkisiz bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür.