Bu anlamda online alışveriş siteleri hayatımıza büyük kolaylık kazandırmaktadır. Pek tabii ki yalnızca biz insanlar değil, evlerimizde bizlerle birlikte yaşayan evcil hayvanlarımız için de internet üzerinden artık kolaylıkla ürünleri sipariş edebilmekte ve onlar için gerekli olan ürünleri adresimizden teslim alabilmekteyiz. Online alışveriş bu anlamda oldukça avantajlı bir imkan ancak bir petshop sitesinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muyuz? Hadi gelin petshop sitelerinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğine birlikte göz atalım;

1-Ürünlerin Orijinal Olması

Evcil dostlarımız için bir ürün satın almak istediğimiz zaman online platformlardan temin edebileceğimiz çok sayıda marka ve bu markalara ait çok sayıda ürün mevcuttur. Son yıllarda yaygın olarak ürünlerin orijinaline birebir benzeyen kopyalarının üretilmekte olduğunu biliyoruz. Bu ürünler orijinal ürünlerde ortaya konulan kaliteli bileşenleri ve üretim tekniklerini dikkate almaksızın piyasaya sunulduğundan, evcil dostlarımızın ihtiyacını karşılamak isterken onlar için zararlı olabilecek unsurlar içerebilmektedirler. Bu anlamda online platformlardan satın aldığınız ürünlerin ilgili markanın orijinal ürünleri olduğunu gösteren sertifika ve onayları görmeksizin sipariş vermemenizi öneririz.

2-Teslimat Süresi

Özellikle evcil dostunuz için mama siparişi verdiğinizde mamanızın bitmekte olduğu bir ana denk geldiyseniz, siparişinizin teslimatının en kısa sürede gerçekleşmesi gerekir. Böyle bir durumda online sipariş konusunda yaşanan teslimat aksaklıklarını aklımıza getirecek olursak, mama konusunda yaşanacak bir gecikme sizin için içinden çıkılmaz bir probleme dönüşebilir. Bu anlamda sipariş vermeden önce alışveriş yaptığınız online petshop sitesinin teslimat sürelerini gözden geçirin ve varsa hızlı teslimat özelliğinden yararlanın.

3-Fiyatlar

Türkiye’de petshop ürünleri konusunda marka kısıtlılığının söz konusu olduğunu hepimiz biliyoruz. Avrupa’da üretilen özel markaların mamalarından yararlanmak istediğimizde bu ürünlerin fiyatları, az bulunan markalar olduğundan çok yüksek fiyatlarla piyasaya sunulmaktadır. Bu anlamda özellikle belirli bir markanın ürünlerini satın almadan önce fiyat karşılaştırmaları yapmaya dikkat edin. Aksi halde çok daha uygun fiyata alabileceğiniz bir markanın petshop ürünleri için yüksek meblağlarda ödeme yapmanız gerekebilir. Ayrıca indirim ve kampanyaların da olduğu siteleri tercih ederek alışverişlerinizi daha cazip ödemelerle tamamlayabilirsiniz.

4-Güvenli Ödeme

e-Ticaret platformlarında güvenlik standartları gereği SSL korumasının olması gerekmektedir. Bu korumaya sahip olan platformlar üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışverişlerde hesap veya kredi kartı bilgilerinizi girdiğinizde bilgileriniz özel olarak korunur ve güvenli bir şekilde ödemenizi gerçekleştirirsiniz. SSL güvenlik sertifikasına sahip olmayan pet shop sitelerinden alışveriş yapmamanız önerilir.

5-Müşteri Yorumları

Bir mağazadan alışveriş yapmadan önce daha önce o mağazadan alışveriş yapanların deneyimlerini ve yaşadıkları süreci dikkate almak çoğu zaman gerçekleştireceğimiz alışveriş süreci hakkında bize ön bilgi sağlar. Bu anlamda bir pet shop sitesinden alışveriş yapmadan önce o platform ile ilgili olarak yapılan müşteri yorumlarını gözden geçirebilirsiniz. Kullanıcıların genellikle olumsuz olarak değerlendirdikleri platformlardan, size cazip gelen fırsatlar ortaya konuluyor olsa dahi alışveriş yapmamanız önerilir, zira yaşayacağınız olumsuzluklar neticesinde size sunulan fırsatların da pek bir anlamı olmayacaktır.

Yukarıda işaret ettiğimiz tüm maddeler açısından değerlendirdiğimizde Pet Besinleri üzerinden yapacağınız alışverişlerde dikkat etmeniz gereken tüm hususlar uygun bir şekilde yerine getirilmektedir. Sertifikalı uluslararası markaların ürünleri uygun fiyatlarla, en hızlı teslimat imkanları ile sunuluyor. Üstelik Enpara.com müşterileri petbesinleri alışverişlerinde %20 indirimden faydalanırken, yapılan alışverişlerle sokak ve barınak hayvanlarına destek projelerine katkıda bulunulabiliyor.