Ramazan Bayramı tatilinde binlerce turistin ziyaret ettiği Avşa adası yenilenen yüzü ile ülkemize turizm açısından değer katıyor.

Avşa Adası'nı Tanıyalım

Çoğu kişinin gidip gördüğü, turistlerin gitmekten vazgeçmediği yer olan Avşa Adası Balıkesir iline bağlıdır. Balıkesir şehrinin Marmara Adalar Belediyesine bağlıdır. Kapıdağ yarım adasının bir kuyruğu olarak görünür. Balıkesir’e bağlı olan Avşa adası kış aylarında nüfusunu 2500 civarına indirgerken yaz aylarında turist akınından dolayı nüfusunu 130.000’lere kadar çıkarır. Uzunluğu ortalama 7 km genişliği ise 4 km’dir. Yaz mevsimi geldiğinde Avşa'da 90.000 ila 130.000 arasında turist gelmektedir. Bu nedenle turistik bölge olarak geçiyor. Avşa Adası'nda 50’den fazla plaj vardır. Altın kum, çınar, karadut, çilek, kadınlar plajı ve kumtur plajları en güzel plajlarındandır. Adanın yiğitler köyü mevkisinde ise daha sakin ve güzel, eğlenceli alanlar bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl Avşa Adası 130.000 turisti bünyesinde misafir etmiştir.

Avşa Adası Konumu

Avşa Adası Kapıdağ ilçesine 11 km uzaklıktadır. Balıkesir il merkezine ise 155 km uzaklıktadır. Avşa Adası'nın eski adı Türkeli’dir. Çoğu kişi Türkeli olarak bilmeye devam eder. 2005 yılında Türkeli ismi değişerek Avşa olarak kaydedilmiştir. Avşa ismi eski rum dilinde Afissia isminden gelmektedir. Avşa Adası Konaklama Avşa konaklamanın en kolay olduğu yerlerden biridir. Avşa adası otelleri bünyesinde onlarca otel ve 500′den günlük kiralık ev bulunmaktadır.

Avşa Adası’na Ulaşım

Avşa adasına ulaşım oldukça kolay bir hal almıştır. Turistlerin sık sık ziyaretinden dolayı otobüsler ve deniz otobüsleri kullanılmaya başlanmıştır. Erdek’ten Gestas arabalı gemisi ile 1 saat 30 dk sürmektedir. Hızlı deniz otobüsü kullanılır ise 45 dakikada ulaşım sağlanabilir. Eğer İstanbul’dan gelecekseniz yaz aylarında IDO seferleri kullanılır, bu seferler ile 2 saat 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Tekirdağ’dan gelecekseniz ise arabalı deniz motoru ile 3 saatte avşa adasına ulaşabilirsiniz.