Körebe

Körebe

Bütün dünyada yaygın bir şekilde oynanan bir çocuk oyunudur. Körebe olarak adlandırılan oyuncunun gözleri mendil veya eşarp gibi bir malzemeyle bağlanır ve ebe etrafını göremez hale getirilir. Diğer oyuncular körebenin etrafında dolaşır ve ona dokunurlar. Körebe onları yakalamaya çalışır.

Arapsaçı

Arapsaçı

Oyuna başlamadan önce oyuncular bir daire oluşturacak şekilde
yere oturur. Bir oyuncu, elindeki ip yumağını, ipin ucunu bırakmadan bir diğer oyuncuya atar. Yumağı yakalayan kişi de ipi tutar ve yumağı başka birine atar.
Böylece giderek büyüyen bir ağ oluşur. Oyunun ikinci bölümünde oyuncular düğümü çözmeye çalışır.

Çelik Çomak

Çelik Çomak

İki takım arasında oynanan bir çocuk oyunu. Oyunun amacı "çelik" denen kısa değneği "çomak" denen uzun değnekle yerden havalandırarak uzağa göndermektir.

Kukalı Saklambaç
 

Kukalı Saklambaç<br /> 

Eski bir teneke ile oynanırdı.Teneke uzağa atılır ebe gidip onu getirinceye kadarherkes saklanırdıYalnız kukayı getirirken geri geri gelmesi oyunun kuralıydı.Ebe saklananları ararken birisi kukayı yine uzağa fırlatırdı.Ebe kimi görürse gidip kukaya basar ve kukaladım derdi.
 

Birdirbir

Birdirbir

 Oyuncuların birbirlerinin üzerinden atladığı bir çocuk oyunu. En az üç kişinin birlikte oynadığı bir oyundur ve oyunda takım yoktur

İstop

İstop

Oyunda oyuncular bir daire oluştururlar. Topu bir oyuncu havaya atar ve bir isim söyler. İsmi söylenen kişi, atılan topu cocuk-oyunlarıtutmaya çalışır. Topu havada tutabilirse, o da isim söyler. Tutamazsa, bu kez bir renk söyler ve oyuncular oyun alanında bu rengi bulmaya çalışırlar. Bu süre içinde de ebe olan oyuncu, topla diğer oyunculardan renk bulamayanları vurmaya çalışır. Vurabilirse sıra vurulan oyuncuya geçer ve o bir renk söyler, herkes söylenen rengi bulabildiyse bu kez ebe olan kişi ve oyuncular tekrar bir daire oluştururlar ve ebe olan kişi, bir isim söyler, oyun aynı şekilde devam eder

İp atlama

İp atlama

Çocukluğun en akılda kalan oyunlarından biri de ip atlamaydı.

milliyet