Yapımı devam eden yeni havaalanı projesi yerli ve yabancı yatırım ataklarını hızlandırdı. Bölgeden özellikle 2B arazisi toplayan yabancılar arasında Azeri yatırımcılar başı çekiyor. Son birkaç yıldır Azerilerin yeni havalimanı çevresine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Keller Williams Platin Danışmanı Ceylan Aksu, "2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte bölge yabancı yatırımcıların gözbebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk arsa açısından hala zengin bölgeler. Üstelik alan Arıcılar Bolluca'ya kadar genişliyor. Azeri yatırımcılar bu bölgede arsa satın almaya devam ediyor" dedi.

FİYATLARI YÜZDE 25 ARTIRDI

Yeni havaalanının tamamlanmasına paralel olarak 2017'de metro hattının da aktif olarak kullanılmasının planlandığını söyleyen Aksu, "Bu durum Kemerburgaz ve Göktürk'te metrekare fiyatlarının da artışına zemin hazırladı. Yaklaşık olarak 15-20 yıl önce 330 ila 350 bin dolara satılan villalar bugün 4 milyon dolara alıcı buluyor" dedi.

GÖKTÜRK'E İLGİ 5 YILDA ARTTI

Küçük bir bölge olmasına rağmen Göktürk'e ilginin son 5 yılda artarak sürdüğünü belirten Aksu; "Maslak'ta çalışan beyaz yakalılar yeni yapılanma, deprem yönetmeliğine uygun inşaat kalitesi, sağlık tesisleri, otopark imkanları, eğitim kurumları ve güvenlik sebebiyle bölgede ikâmet ediyor. Göktürk ve Kemerburgaz zamanla kendi içinde her ihtiyaca cevap veren bir yapıya büründü" şeklinde konuştu.