Önümüzdeki üç gün boyunca ülke genelinde yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu bir hava hakim. Gece ve sabah saatlerinde sis etkili olacak. Hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor. Sıcaklıklar mevsim normallerine ulaşacak. Hafta başından itibaren özellikle iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Önümüzdeki üç gün boyunca ülke genelinde yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu bir hava hakim. Gece ve sabah saatlerinde sis etkili olacak. Hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor.

SALI GÜNÜNE DİKKAT

Salı gününden Trakya'dan başlayarak yurdumuz yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Bugün yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim. Batı kesimlerde bulutluğun artması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Pazartesi günü de yağış beklenmiyor. Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de güneyli rüzgarlar etkisini artıracak. Batı Karadeniz'in batısında güneybatı yönlerinden rüzgarlar kuvvetli olacak. Salı günü yurdun büyük bir bölümünde yağış beklemiyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde sağanak yağışın etkili olması tahmin ediliyor. Salı güney yönlerden rüzgar hızını artıyor. Batı Karadeniz, Marmara, Orta ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar, Kuzey Ege'nin kuzeyinde ise fırtına etkili olacak. Ankara'da 3 gün boyunca yağış beklenmiyor. Parçalı az bulutlu bir hava hakim. İstanbul'da sıcaklıklar salı günü lodosun etkisiyle 25 dereceye kadar çıkacak. İzmir'de 3 gün boyunca çok bulutlu hava hakim.

5 İL İÇİN BUZLANMA VE DON UYARISI
 
Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli için sis, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli çevrelerinde yarın sabah saatlerine kadar havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Bu illerde sıcaklıkların 2-3 derece civarında artacağı, rüzgarın ise değişik yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesiyle buzlanma ve don bekleniyor.