İç İşleri Bakanlığı 2019 yılını “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan etti.

Bu kapsamda, İç İşleri Bakanlığı “Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması” amacıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya doğrultusunda, ülke genelinde yıl boyunca, sürücülere bu davranışın kazandırılması amacıyla farkındalık faaliyetleri yapılacak.

Yıl boyunca yapılacak faaliyetlerin ilki yurt genelinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sahadaki görev yerlerini aldılar.

Yaya önceliği bilincini kazandırmak için uygulama yapan ekipler, konu ile ilgili sürücülere broşürler dağıtarak bilgilendirdiler.

MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN GÖREV YAPIYORLAR

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kampanya haricinde düzenli olarak, özellikle okul önlerinde minik öğrencilerin can güvenliği için trafik uygulaması yapıyor.

Okul giriş ve çıkış saatlerinde, minik öğrencilerin can güvenliği için görev yapan Zabıta ekiplerine, veliler ve vatandaşlar teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

YAYA ÖNCELİĞİ KANUNLA KORUNUYOR

2018 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğe göre araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş; kavşak giriş çıkışlarında, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buradan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda.