İç Bedesten

1461’de, Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılmış orijinal çarşı İç Bedesten, çarşı kompleksinin tam ortasında yer alıyor. Eski Bedesten veya Cevahir Bedesteni olarak da adlandırılan bölüm, göz alıcı antikacılar ve kuyumcularla dolu.

Sandal Bedesteni

Nuruosmaniye Kapısı yakınındaki Sandal Bedesteni geçmişte lüks kumaş ve değerli taş satın almak isteyenlerin cennetiymiş. Şimdiyse paşmina, deri ve taklit kıyafet ile çantacenneti. 



Çukur Muhallebicisi

Kaybolmaktan korkanlar için ‘Çarşı’nın içinde bazı dikkat çekici noktalar var. Bunlardan biri 1850’lerden kalma Çukur Muhallebicisi. Bu iki katlı şirin bina bugün bir kuyumcuya ev sahipliği yapıyor.





Abdulla 

Burada satılan çoğu şey hamam kültürüyle ilgili. Peştemallar, doğal sabunlar gibi. Dükkânda ayrıca Erzurum’da kadınlar tarafından giyilen mavi benekli, kahverengi, yün ehramlar var. Bunlar günümüzde perde ve yatak örtüsü olarak kullanılıyor. (Halıcılar Caddesi No: 62)



Cambaz

Sıradışı, el yapımı hediyelik eşya, cam işleri, oya, Noel Baba ve melek tarzı objeler yanında çocukların ilgisini çekebilecek ürünler de var. (Halıcılar Caddesi No: 82)



Cashmere House 

Hindistan’dan ve Nepal’den gelen envai çeşit şal, fular, paşmina hanımların çok ilgisini çekiyor. Mallar çok sıradışı, fiyatlar uygun. (Keseciler Caddesi No: 49-51)





EthniCon

Burası, hasar görmüş ya da eski kilim parçalarından oluşmuş ilginç patchwork’leri bulabileceğiniz dükkânlardan biri. Sattıkları, Architectural Digest gibi dünyanın en önemli dekorasyon ve tasarım dergilerine çıkıyor. (Tekkeciler Sokak No: 58-60)



Güner Liman

Güner Bey madeni eserler konusunda Türkiye’nin en önemli uzmanlarından ve tam birİstanbul beyefendisi. Rahmi Koç’un da danışmanlığını yapıyor. Gidin size tombak nasıl yapılırmış keyifli bir sohbet eşliğinde anlatsın. (Lütfullah Sokak No: 24/A)



Gramofon Baba

Muhakkak yaşatılması gereken bir dükkân. Kapalıçarşı turlarımda en beğenilen yer. Mehmet Bey İstanbul’un son gramofon tamircisi. (Lütfullah Sokak No: 16)







Hayrullah Sağtan

Troya, Boleyn Kızı gibi filmlere ve Muhteşem Yüzyıl gibi dizilere mücevher yapıyor. Yerini bulmak zor ama içerisi meraklısı için adeta bir vaha. (Astarcı Han No: 25/3)