İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitiminde sona yaklaşıldı


İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Köprünün ayaklarının bulunduğu Dilovası ile Hersek Burnu mevkiinde çalışmalar devam ederken, her iki ayakta tabliyelerin aynı anda montajı gerçekleşiyor. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü bin 550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4’üncü asma köprüsü olurken, 35 metre 93 santim genişliğindeki son tabliyelerin ise birkaç günde konulması planlanıyor.


İki köprü ayağı arasındaki orta boşluğa ve köprü ayakları ile kara arasındaki viyadükler arasına son tabliyeler konulacak.
Mayıs ayı sonunda ulaşıma açılması planlanan köprüde 113 tabliyenin montajının ardından asfaltlama ve diğer çalışmalar yapılacak. Dilovası Diliskelesi Mahallesi’nde yaşayanlar ise tepelere oturarak yapılan çalışmaları merakla izliyorlar.