İstanbul’un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi.

METRO SEFERLERİ 02.00’YE KADAR UZATILDI

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır. M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ve F1 füniküler hatlarımızda 30 dakika, T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika, T5 hattımızda 20 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir” denildi.

“MARMARAY SEFERLERİ SABAHA KADAR ÜCRETSİZ DEVAM EDECEK”

Marmaray’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Yolcularımıza önemli duyuru; İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının kent trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle Marmaray seferleri saat 02.00'ye kadar uzatılmıştır” ifadeleri yer almıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bakanlığımıza bağlı Marmaray seferleri sabaha kadar ücretsiz devam edecektir” dedi.

Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi. Araçlarıyla çıkmayıp, toplu ulaşım araçlarını tercih edenler, istasyon ve duraklarda aşırı yoğunluk oluşturdu.

Metrobüs ve tramvay duraklarındaki yoğunluk nedeniyle araçlara binemeyen vatandaşlar, otoyol kenarında yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

SİLİVRİ’DE KAR NEDENİYLE VATANDAŞLAR DURAKLARDA UZUN SÜRE BEKLEDİ

İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı Silivri’de de hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle, trafikte aksamalar yaşanırken, evlerine gitmek isteyen vatandaşlar duraklarda uzun süre otobüs bekledi. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANINCA YÜRÜDÜLER

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Başakşehir ve Beylikdüzü’nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

Başakşehir’de bazı yerlere otobüs seferleri yapılamayınca vatandaşlar kestirme yolu kullanarak evlerine gitti.

METROBÜS DURAKLARINDAKİ YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde trafik dururken, vatandaşlar çareyi toplu taşımada buldu. Ancak iş çıkış saatlerinden itibaren metrobüslerde de yoğunluk oluştu. Merkezi noktalardan biri olan Şirinevler metrobüs durağında oluşan yoğunluk havadan drone ile görüntülendi.

MARMARAY’LA İSTANBUL’A GELDİLER

İstanbul’a ulaşmaya çalışan şehirlerarası yolcu otobüsleri Gebze Otogarı’na yönlendirildi. Burada otobüslerden inen yolcular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesine ait otobüslerle Marmaray’a götürülerek, İstanbul’un çeşitli semtlerine ulaşmaları sağlandı.