İDO’nun 1 Nisan 2016 Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek İlkbahar tarifesinde, ada ve yarımada seferleri öne çıkıyor. Dış hatlarda Marmara Adası ve Avşa seferlerini başlatarak İstanbulluları ada havasına, Çınarcık ve Esenköy seferleriyle de yarımada tatiline taşıyacak olan İDO, Yenikapı-Bandırma, Bostancı- Kartal-Tuzla- Yalova gibi hatlarında da sefer sayılarını artırıyor.



İDO’nun 1 Nisan Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan İlkbahar tarifesinde, Çınarcık ve Esenköy’e 10 TL’den, Avşa ve Marmara Adası’na ise 37 TL’den başlayan fiyatlar var. 

İDO, İlkbahar tarifesi kapsamında, Marmara’nın önemli tatil ve dinlenme mekanlarından Avşa ve Marmara Adası’na deniz otobüsü seferlerini, 15 Nisan Cuma günü itibariyle başlatacak. Özellikle hafta sonu tatillerinin gözdesi olan bu iki adaya, İlkbahar dönemi boyunca, Cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş ve Pazar günleri ise Avşa ve Marmara Adası’ndan dönüş seferleri gerçekleştirilecek. 

İDO, Avşa ve Marmara Adası seferleriyle birlikte, Marmara Denizi’ndeki bir diğer iç turizm merkezi olan Çınarcık ve Esenköy bölgesine yeni seferlerine de 15 Nisan Cuma günü başlıyor. İDO bu hattında da 10 TL’den başlayan fiyatlar açıkladı. Yazlıkçılarla birlikte özellikle hafta sonlarını İstanbul civarındaki güzel mekanlarda değerlendirmek isteyenlere hitap eden seferler, Haziran ayına kadar Cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş, Pazar günleri ise Esenköy ve Çınarcık’tan dönüş şeklinde gerçekleşecek. 

İDO, İlkbahar tarifesiyle birlikte Adalar seferlerini de başlatıyor. Yeni dönem tarifesiyle hafta sonu ve tatil günleri için Adalar seferini başlatan İDO’nun deniz otobüsleri Kabataş ve Bostancı’dan Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’ya seferler gerçekleştirecek. 

İDO’nun İlkbahar tarifesinde, yeniden başlayan hatlarla birlikte, sefer sayılarının arttığı hatlar da var. Sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştiren deniz otobüslerinin yanı sıra, özellikle araçlarıyla uzun yola çıkanların tercih ettiği hızlı feribot seferleri de İlkbahar tarifesiyle birlikte sıklaşıyor. Bu kapsamda İDO’nun Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri ile Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri, 11 Nisan tarihinden itibaren daha da sık gerçekleşecek. Bu iki hatta haftalık toplam 30 olarak gerçekleşen seferlerin sayısı, 11 Nisan tarihinden sonra 42’ye çıkacak. 

İDO’nun sefer yoğunluğunu arttıran bir diğer hattı ise Bostancı-Kartal-Tuzla-Yalovahattı olacak ve 11 Nisan tarihinden itibaren Kartal-Tuzla-Yalova bağlantısı artacak. 

İDO’nun en çok yolcu ağırladığı Eksihisar-Topçular araba vapuru hattında da yılbaşında başlayan kış kampanyası sona erdi. Flexi ve gece kuşu kampanyaları ise devam ediyor. Bu kampanya ile otomobil sahipleri 100 TL’lik gidiş-dönüş fiyat fırsatından faydalanabiliyor. Gece kuşu kampanyasında ise Eskihisar yönünden gece 02.00-06.00 saatleri arasında otomobille seyahat edenlere, 40 TL’lik indirimli fiyat avantajı sunuluyor. Benzer indirimler, kamyon, otobüs, motosiklet ve diğer araç türleri için de devam ediyor.