1- ZENGİNLER DE TERK EDİLİR

Aşk acısı mı çekiyorsunuz ve bunu parasızlığınıza mı yoruyorsunuz? Durun yormayın, tatlı canınızı sıkmayın. Çünkü inanın ki zengin olmanın aşk acısı çekmeye bir çaresi yok. Neyse ki kimsenin kalbini parayla satın alamıyorsunuz. Öyle olsa hiç bir ünlünün, mankenin acı çekmemiş olması ve en mutlu ilişkileri yaşayan insanlar olması gerekirdi. İstisnai durumları bir kenara bırakırsak hepimiz biliyoruz ki olmuyorsa olmuyordur, para çare olmaz.

2- SİZE BİÇİLEN ÖMÜRDEN FAZLASINI SATIN ALAMAZSIN

Şu hayatta adaletli bir şekilde dağıtılmış tek şey herkesin günün birinde toprakla buluşacak olmasıdır. İstediğiniz kadar paranız olsun size biçilen ömürden fazlasını satın alamazsınız. Ve hayattayken de en değerli varlığınız sağlığınızdır. Eğer sağlığınızı kaybederseniz en fazla daha iyi hastanelerin daha geniş hasta odalarında yatarsınız. Ancak bu çektiğiniz ızdırabı ve yaraları hafifletmez.

3- ÖNEMLİ OLAN DEĞERDİR

Büyüklerimiz buna terbiye de der. Zengin biriyseniz dadılarla büyür, en iyi okullara gider, en iyi eğitimleri alırsınız. Ancak eğitim almak demek ahlak sahibi olmak anlamına gelmeyebilir. Bu nedenle eğer paranız olduğu halde görgü sahibi değilseniz toplum içindeki varlığınızın ederi paranızla eşit olmaz. İyi kalpli, yardımsever, insanlar tarafından sevilen biri olmak paranın satın alamayacağı çok daha derin bir değerdir.

4- AİLENİZİ SATIN ALAMAZSINIZ

Arkadaş çevrenizi sonradan oluşturup kendinize yapay bir aile ortamı yaratabilirsiniz. Ancak bu insanlar hiç bir zaman gerçek ailenizin yerini tutmaz. Bu nedenle de aile dünyadaki en değerli varlığınızdır ve yokluğunu parayla doldurmak pek mümkün değildir. Her daim arkanızda olan, sizi sadece siz olduğunuz için seven ve tek bir sözünüz için gözünüzün içine bakan bir aileye sahipseniz zaten dünyanın en zengin insanısınız.

5- MUTLULUK KAÇ PARA?

Çok mu klişe? Ama dünyanın en büyük acı gerçeği. ‘Parayla saadet olmaz.’ atasözünde de anlatıldığı gibi mutluluğu parayla satın alamıyorsunuz. Ve hatta almaya çalıştıkça da sanki sizden bir adım daha uzaklaşıyor. Şu hayatta mutluluktan başka hiç bir şeye ihtiyacınız olmadığını da düşünürsek, varsın zengin olmayalım.