Dergimizin kapak sanatçısı olan  Kendi nin de şu an tatil yaptığı Çeşme Alaçatı da ki  Alakapı Otel deyiz. Tarihe meydan okuyan taş yapılarıyla denizi titretmeden esen rüzgârıyla, dalından reçineler damlayan sakız ağaçlarıyla, hepimizin hayalini kurduğumuz o kaçışın, derin bir nefes alabilmenin ve sabah huzurlu bir uyanışın gerçeğe dönüştüğü, dünyanın mutlaka görülmesi gereken yerler listesinin başlarında yerini almış Alaçatı da, ruhunuzu dinlendirmeniz için sizi Alakapı'ya davet ediyoruz diyen Soner Güngör ün misafirperverliği ile oteli geziyoruz.

Soner Güngör ün sahibi olduğu Alakapı Otel için şunları söyledi ; 
İddalıyız, Alakapı'da kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Otelimiz, Alaçatı’nın cumbalı oda ve taş bina geleneğinin bir devamı olup modernize edilmiş halidir. Odalarımız son derece modern ve şık döşenmiş, mobilyalar doğal ve el yapımı masif malzemedir. Bahçemiz ise alışılagelmiş butik otel bahçelerinden çok farklıdır. Çılgın bir botaniğin içerisinde her köşede ayrı bir hikaye barındırıyor. Bahçemiz, Nilüfer, begonvil, ortanca ve yaseminlerle dolup taşıyor. Ortamdaki koku başınızı döndürecek.



Soner Güngör Alakapı Otel için yazdığı yazıyı da paylaşmak isteriz ;
Elini attığı her yeri değiştirir insan. Yolculuğuna başladığı, yasemin kapısından içeri adımını attığı andan itibaren karış karış sarar bütün ücra köşeleri.
Kimi zaman minik minik atarsın adımlarını, kimi zaman uçsuz bucaksız koşulardasın. Hayatına giren her insan sana kattığı kadarını, belki daha fazlasını götürür. Sen, kendini bulmak adına bu alışverişi devam ettirirsin. Düşebilirsin, kırılabilirsin. Açılan her kapının ardında mutluluk olmasa ne olur? Evvela, sabredersin. Hayat çarptığında o kapıları yüzüne, sırtını yaslayıp yaşanmışlıklara, yeniden içindeki inancın yeşerrmesini beklersin.



Peki ya yüreğinin kapıları kapanmak isterse? O zaman kim bilir anahtarlarını nereye saklarsın? Üstune gelirse bu duvarlar, özgürlük kaçışın sanırsın, kapıları çekip çıkarsın. Ama unutma, özgürlüğün fazlası yalnızlık. Parçalı bulutlu yalnızlıklar huzur, sağanak yağıslı yalnızlıklar ise hüzün. Kırık dökük bıraktığın kapıları başka rüzgarların beraberine katıp götürmesine izin vermeden her duvarı itinayla yeniden yaparsın, acılardan sarıp sarmalayıp, anılara karıştırıp çok daha güzeline dogru adım atarsın.




Bu arayışta yalnız olmak istemez, kendine bir yoldaş ararsın. Ürkek gözlerle kapı aralıklarından bakarsın. Aramanın son bulduğunu kim soyledi? Karsına çıkacak ışık silsilesinde bulursun belki aradiklarını,çıkarken unuttuklarını ya da hic sahip olamadıklarını...



Her gelen, her umut biraz daha yeşertir seni ve her darbe sadece biraz daha şekillendirir. Güneşin en sicak oldugu mevsimde yureğinin kırgınlıklarına yer yoktur artık, ısınırsın. Kapı kapı dolaşırken gıttğin yolun güzelliğini kaçırmışsın. Mümkünse bundan sonra butun çiçekleri koklar, yağmurda dolaşır, ay ışığı altında güzel yürüyüşlere çıkarsın . Bilirsin ki, bir yerde o son kapıyı calışın, senin varisin olur. Ruhunun anahtarını elinde tutan insanı bulduğunda artık tamamlanırsın ve o kapıyı evin yaparsın.
Bu minik tesadüfler, minik mutluluklar senin bir şeye inanmanı sağlarsın. Herhangi bir şeye...



Hayata, belki Tanrı'ya, belki aşka, belki mutluluklara, belki güzelliklere. Huzur dolsun, adım atmak icin önüne cıkan her nedende içine huzur dolsun. Nefes aldıgını ancak böyle anlıyorsun, sıradanlıkla yaşamaya devam ettiğinde değil de değişimlerin seni etkilemesine izin vererek, hayatı kabullenerek ve geçtiğin her patikadan tat alarak. Acılıp kapanan, yüzüne çarpan, çekip çıktığın, ardında bıraktığın, vedalaştıgın, aralık bıraktığın her kapıdan keyıf alarak.



Bir de yolun Alaçatı'ya düşerse, mevsimler gelir geçer ama burası senin gökyüzün olur, nefes aldığın her anı değerli kılarsın. Tat alırsın, bir nefes denizden, bir yudum rakıdan... Hayattan tat alırsın ama en cok, ALAKAPI'dan tat alırsın.




Alaçatı...
Tarihe meydan okuyan taş yapılarıyla denizi titretmeden esen rüzgârıyla, dalından reçineler damlayan sakız ağaçlarıyla, hepimizin hayalini kurduğumuz o kaçışın, derin bir nefes alabilmenin ve sabah huzurlu bir uyanışın gerçeğe dönüştüğü, dünyanın mutlaka görülmesi gereken yerler listesinin başlarında yerini almış Alaçatı da, ruhunuzu dinlendirmeniz için sizi Alakapı'ya davet ediyoruz.




 Address: 13033 Sok. No:22/1 Alaçatı Çeşme - İZMİR
 Telefon: +90 532 273 1172
 Email: [email protected]
 Website: www.alakapiotel.com