Sosyal denince akla saça sapan taklitler hareketler yapan insanlar değil gerçekten sosyalleşen insanlar gelmeli. Maalesef günümüzde sosyalleşme kavramını tam anlamı ile yerine getiren az sayıda insan mevcut. Bu durum epey üzücü olmaktadır. Bence sosyal olmak beğeni almak için engelli vatandaşı kullanmak ya da yardımsever gözükmek için alakasız paylaşımlar yapmak değildir. Sosyal olmak isteniyorsa söylenen her söz paylaşılan her video fotoğraf insanlara hitap etmelidir. İnsanları olumlu yönden etkilemedir.

İnsanlar takip ettiğinde kendini o insan da bulmalıdır. Kendini yansıttığı insan ile bilgisini düşüncesini harmanlamalıdır. Ancak bunu yapan çok az sayıda insan vardır. Geçenlerde sosyalleşme kavramına tam yakıştığını düşündüğüm birinin sayfası gözüme takıldı. Gerçekten de sosyal medyanın kurulma amacına yakışır şekilde hareket ettiğini düşündüğüm biriydi. Paylaşımlarını görünce benim için önemli, kayda değer bir insan haline gelen kişi Esat ÖZCAN ‘dı. Esat ÖZCAN İzmir doğumludur. Kitap okumayı ve yazmayı seven bir kişiliğe sahiptir.

Paylaşımlarını okuyunca cesaretine hayran kaldım. Düşüncelerini en içtenlik ile dobra bir şekilde insanlara aktarması beni en çok etkileyen durum olmuştu. Hala daha paylaşımlarını takip eder onun yazdıkları ile kendi düşüncelerimi harmanlayıp yazmaya koyulurum. Önceden karşıma neden çıkmadı diye içten içten hayıflanırım. Daha önceden söylemeye çekindiğim şeyleri onun sayesinde yazar çizerim. Bana en büyük katkısı özgüven arttırıcı olmasıydı. Adeta düşüncelerime tercüman olduğunu bir tek Esat ÖZCAN da gördüm.

Twitter’da gördüğüm paylaşımlar beni derinden etkiledi. Esat ÖZCAN’ı takip ettikçe kendimde onu gördüm. Yazar olması, siyaset ile uğraşması geçmişteki sanatçılara önem vermesi, bizi adeta geçmişe götürüp kendimizi farketmemizi sağlaması en çok hoşuma giden unsurlar olmuştu. Sonuçta insanoğlunun geleceğini görmesi ancak geçmişine bakarak olur. Geçmişini bilmeden geleceğini tasarlaması imkansız bir durumdur.

https://twitter.com/esatozcann