Mahmut Hoca (Münir Özkul, Hababam Sınıfı)



Mahmut Hoca, Hababam Sınıfı'nın tatlı-sert öğretmeni. Her ne kadar sınıfın en çekindiği öğretmeni olsa da en sevdiği ve saygı duyduğu öğretmeni.

Katherine Ann Watson (Julia Roberts, Mona Lisa Gülüşü)



1950'lerin muhafazakar Amerika'sında cesur bir kadın sanat tarihi öğretmeni olan Katherine Ann Watson'ı Julia Roberts canlandırıyor. Watson dönemin toplumsal kodlarına karşı geliyor ve öğrencilerini toplumdaki pasif kadın imajının etkisinden kurtarmak için elinden geleni yaparak onları özgürleştiriyor. Bu sırada birçok zorlukla da mücadele ediyor.

Miyagi Usta (Pat Morita, Kareteci Çocuk)



Beyaz Perdenin İlham Veren 8 Öğretmeni
Danielsan'ı adam eden Miyagi Usta'yı nasıl unutabiliriz. Her bilge öğretmen gibi balık vermeyen ve balık tutmayı öğreten Miyagi Usta 80'lerde ve 90'larda büyük küçük her Kareteci Çocuk izleyicisinin gönlünde taht kurdu.

John Keating (Robin Williams, Ölü Ozanlar Derneği)



Her lise ve üniversite öğrencisinin hayalindeki 'ideal profesör' imajını John Keating'in yarattığını söylemek yanlış olmaz. Keating tipi öğretmen otoriter ve tektipleştirici eğitim sistemlerine körü körüne bağlı eğitimcilerin hala korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Louanne Johnson (Michelle Pfeiffer, Sakıncalı Düşünceler)



Bir okulun en 'belalı' sınıfını hem akademik olarak hem de içine düştükleri kötü hayat koşullarından kurtarmaya çabalayan ve Michelle Pfeiffer tarafından canlandırılan Louanne Johnson'a hangimiz hayran kalmadık?

Sean Maguire (Robin Williams, Can Dostum)




Bu sefer bir sınıf öğretmeni değil akıl hocası olarak karşımıza çıkan Robin Williams, Sean Maguire rolüyle Will Hunting (Matt Damon)'e ve izleyiciye hayatla ilgili dikkate alınması gereken dersler veriyordu.

Dewey Finn (Jack Black, Rock Okulu)



Belki de beyaz perdenin en sıra dışı öğretmeni Dewey Finn (Jack Black) Rock müzik sayesinde ilkokul öğrencilerine hayatla ilgili okulda asla öğrenemeyecekleri bir ders veriyor.

Koç Ken Carter (Samuel L. Jackson, Koç Carter)



Koç Carter (Samuel L. Jackson) sadece performansı düşük bir lise basketbol takımını sportif olarak başarıya taşımıyor. Öğrencilerinin akademik olarak yükselmesine de yardımcı oluyor.