Baharın gelmesiyle, balkon ve teraslarımızda keyifle vakit geçirmeye başladık. Yaz aylarında arkadaşlarımızla uzun sofralarda buluştuğumuz, kitabımızı alıp sakince vakit geçirdiğimiz, sevdiklerimizle kahvemizi alıp koyu bir sohbete daldığımız, yani kısaca temiz bir havaya ihtiyaç duyduğumuz her an kaçtığımız balkon ve teraslarımızı süsleme, yeşillendirme zamanı.

Balkon tasarımlarına ve süslemelerine verilen önem gün geçtikçe artıyor. Tabiki bu dekorların başında rengarenk çiçekler geliyor. Siz de etrafınızı çiçeklerle donatıp renklerin enerjisini ve çiçeklerin mis kokularını evlerinize taşıyabilirsiniz. Üstelik bunun için ekstra bir efor sarf etmenize hiç gerek yok. Günümüzde online çiçek market incelemesi yaparak taptaze ve rengarenk çiçekleri bir tıkla evinize getirtebiliyorsunuz. Doğanın muhteşem enerjisini teraslarında hissetmek isteyenler için derlediğimiz tatlı önerilerimize gelelim.

İlk sırada favorimiz kütükte çiçekler var. Rengarenk çiçeklerin ahşapla uyumu kadar insanı rahatlatan bir şey yoktur herhalde. Bu yüzden kütükte renkli çiçekler teras ve balkonların olmazsa olmazı. Hem bakımı kolay hem de dekoratif bir detay olması sebebiyle tercih sebebi. Balkonlarında doğanın tertemiz enerjisini yaşamak isteyenler için bir diğer önerimiz ise bonsai çiçekleri. Görünüm olarak da  birbirini destekleyen bu çiçekler ahşabın sıcaklığını ve çiçeklerin tazeliğini iliklerinize kadar hissettirecek.

Teraslarında cıvıl cıvıl bir ambiyans yaratmak isteyenlerin bir diğer tercihi ise kuşkusuz teraryumlar oluyor. Teraryumların bonsai ve kütükte çiçeklerden farkı cam bir fanus içinde mini bir dünya yaratmanıza olanak tanıması. Balkonlarınızın havasını bir anda değiştiren ve loş bir ışıklandırmayla bütünleşen cam fanuslar ekstra aydınlık ve ferahlık kazandırıyor. Bunun yanı sıra tabiki her zaman evinizin her köşesine çok yakışan saksı çiçeklerini unutmamak gerek. Saksı çiçekleri size eşsiz ve çok geniş bir çiçek yelpazesi sunuyor. Favori çiçeklerinizi saksılarınızda saklayabilir ve her gün yanıbaşınızda büyümelerine şahit olabilirsiniz. Teraslarınızı huzur verici aydınlatmalar, pastel renkte konforlu koltularla tamamlayabilirsiniz. Tüm bunları yaparken unutmamanız gereken şey ise tamamen size özgü bir konfor alanı yaratmak olacak. Bunu belki bir hamakla, belki bir sallanır sandalyeyle belki de hoş kokulu bir çiçekle yakalamanız mümkün. Yere koyacağınız ufak bir paspas ya da yer minderi gibi ufacık bir detayla bile orayı ‘’sizin terasınız’’ yapabileceğinizi unutmayın.