Birkaç günde 120 bin antilop nasıl öldü?



Mayıs ayında Kazakistan'da 120 bin antilop ölü bulundu. 120 hayvanın yaklaşık 15 günlük bir süreçte yaşamlarının son bulduğu tahmin ediliyor. Ölümlerin bakteri enfeksiyonu sebebiyle olabileceği tahmin ediliyor ancak bir sonuca varılamadı. Tek bilinen önce anne ve yavru antilopların öldüğü. Bu nedenle anne antilopların sütlerinden şüpheleniliyor.

Malezya uçağı hala kayıp?




2014'ün gizemi olan Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağının kaybolması gizemini 2015'te de korudu. Halen nerede olduğu bilinmeyen uçağa ait olduğu iddia edilen bazı parçalar bulundu. Ancak yolculara dair hiçbir iz bulunmuyor.

Jon Snow öldü mü ?



Belkide 2015'in en büyük gizemi Jon Snow oldu. Game of Thrones dizisinin sezon finalinde dizinin fanatiklerini şoke eden en çarpıcı gelişmeyse Jon Snow'un ölümü oldu. Sürprizlere alışık Taht Oyunları izleyicisinin en merak ettiği soruysa "Jon Snow gerçekten öldü mü?"

Hayat Boumeddiene nerede?



Paris'te Charlie Hebdo ofislerine yönelik saldırı, bir Yahudi dükkanına ve polis memuruna yapılan saldırı Ocak ayında gerçekleşmişti. Saldırıda adı geçen Amedy Coulibaly'nin yanı sıra Hayat Boumeddiene'nin de adı geçiyordu ve aranıyordu. Aradan bir sene geçti ancak Hayat Boumeddiene'e ait bir iz bulunamadı. Sadece Paris'ten kaçıp Türkiye üzerinden izini kaybettirdiği düşünülüyor.

Hayalet gemilerin sırrı ney?




Son üç ayda Japonya kıyılarında terkedilmiş çok sayıda ahşap gemi ortaya çıktı. Hepsinde de çürümüş çok sayıda cesede rastlandı. Gemilerin Kuzey Kore'den geldikleri düşünülüyor.Ancak henüz bu durum ispatlanabilmiş değil. Tek bilinen 2015'te bu şekilde 30'dan fazla geminin bulunduğu.

NASA'nın tespit ettiği görüntüler



Kasım ayında Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nde görevli (NASA) bilim insanları, daha önce fırlatılan bir uyduya ait parçaların Hint Okyanusu'nun Sri Lanka kıyısına düşüş anını görüntülediklerini duyurdu. Düşüşe ait video birkaç saat sonra NASA yetkilileri tarafından yayınlandı. NASA'dan yapılan açıklamada, WT1130F isimli uzay çöpünün küçük bir parçadan oluştuğu ve yeryüzüne yönelik bir tehdit içermediğini ifade etti. Ancak bu bilgi teyit edilmedi ve gizemini koruyor. 

Satürn'ün Ay'ında hayat var mı?




Ekim ayında NASA'nın Cassini uzay aracı Satürn'ün uydusu Enceladus'ta okyanus olduğuna dair veriler geçti. Bu bilgi Enceladus'ta hayat olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Hatta okyanusta bilinmeyen canlıların olduğu iddialarıda ortaya atıldı.

Bowe Bergdahl nereye kayboldu?



Obama, Mayıs 2014'te Taliban'ın elinde 5 yıldır esir bulunan Amerikan askeri, çavuş Bowe Bergdahl'ın serbest bırakıldığını duyurdu ancak ondan hiç haber alınamadı. Bunun üzerine Bergdahl'ın Amerikan ordusu tarafından hapishanede tutulduğu ve askeri yargılamasının sürdüğü belirtildi. Bu açıklama yeni gizemleri ortaya çıkardı. Bergdahl aslında kaçırılmamış da kaçmış mıydı? Yoksa ihbarcı mıydı?

Salah Abdeslam nerede?




13 Kasım'da Pasit'te düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü saldırıların planlayıcısı olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Salah Abdeslam onca çabaya rağmen yakalanamadı. Tıpkı Hayat Boumeddine gibi Suriye'ye kaçtığı tahmin ediliyor.

8 bin yıllık bilmece



NASA, Kazakistan'ın steplerinde bulunan dev jeogliflerin 700 km yükseklikten çekilmiş uydu görüntülerini yayınladı. Kazakistan'ın steplerinde 2007 yılından beri sadece havadan görüldüğü şekilleri anlaşılabilen 260 adet geometrik figür, kare, haç, çizgi ve daireler bulundu. NASA jeogliflerin uzaydan fotoğraflarının çekilmesi için, Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarının görev listesindeki bölgeler arasına ekledi.