Vodafone ve Nokia arasında yapılan anlaşma kapsamında, Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 model akıllı telefonlar ilk 3 ay boyunca sadece Vodafone’da satılacak. Vodafone ve Nokia işbirliğinin detayları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve HMD Global Başkanı Florian Seiche’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda duyuruldu. 

Engin Aksoy, akıllı telefonların herkes için erişilebilir kılmak üzere yatırımlarını sürdürdüklerini anlattı. Aksoy, “Herkesin kaliteden ödün vermek zorunda kalmadan en iyi telefona sahip olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda, dünyanın tanıdığı ve beğendiği Nokia markasının sahibi HMD ile işbirliğimizi son derece önemsiyoruz. Bu işbirliğiyle, sektörde efsane haline gelmiş bir markayı tutkunlarıyla ilk olarak biz buluşturacağız. Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 akıllı telefonlar 3 ay boyunca sadece Vodafone’da satılacak. Yeni Nokia akıllı telefonların, hem üstün teknik özellikleri hem de milyonlarca Nokia’severin yoğun ilgisi sayesinde Türkiye akıllı telefon pazarında yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz” diye konuştu.

HMD Global Başkanı Florian Seiche de geçen yıl Aralık ayında faaliyetlere başladıklarını belirterek şöyle devam etti:  “HMD Global olarak yeni bir sayfa açıyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl arasında en iyi mobil sağlayıcı şirket olmak istiyoruz. Bunu yaparken sektör öncülerin gücünden yararlanmak istiyoruz. Yeni Nokia akıllı telefonları Türkiye’ye getirme kararı, marka olarak bu dinamik ülkedeki tüketicilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılama arzumuzun bir yansımasıdır. Türkiye HMD için stratejik açıdan önemli bir pazar ve Vodafone iş birliğiyle, tüketicilerimize saf Android’de yeni akıllı telefon seçenekleri sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

949 TL’den başlıyor taksitle alınabiliyor

Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6’da ergonomik metal tasarım, sezgisel parmak izi güvenliği, güneş ışığında bile mükemmel fotoğraflar çeken ve hareket halindeyken otomatik olarak odaklanan ön ve arka kameralar bulunuyor. Android deneyimine sahip olan Nokia’lar, bu özellikleriyle telefonunuzu kendi tarzınızda kullanabilme imkanı sağlıyor. Nokia 3’ün satış fiyatı 949, Nokia 5’in 1.149, Nokia 6’nın 1.349 TL olacak. Telefonlara sırasıyla 45, 60 ve 70 TL’den başlayan taksitlerle sahip olunabilecek. 

12.5 milyon akıllı cep

Akıllı telefon pazarının hem dünyada hem Türkiye’de hızla büyüdüğüne dikkat çeken Engin Aksoy, şunları söyledi: “GfK’nın araştırmasına göre, Türkiye’de geçen yıl 12.5 milyon akıllı telefon satıldı. 

Bunun parasal karşılığı 18.7 milyar TL.”