Yavaş internet hızı, çağımızın öldürmeyen ama süründüren yeni nesil hastalıklarından biri. Öyle ki; hızlı internete o kadar alışmışız ki dakikalar süren yavaş internet hızı bizi hayattan soğutmaya yetiyor. Tam Netflix'ten film izleyecekken, takımınızın maçı için dakikalar sayarken ya da internetten oyun oynayacakken bir anda beliren yavaş internet sorununu çözmek için birkaç önerimiz var.

1- Öncelikle internet hız testi yaparak mevcut hızınızı aldığınız internet hizmeti ile karşılaştırın. Böylece anlık bir sorun olup olmadığını anlamış olursunuz.

2- Router'inizi kontrol etmenizde fayda var. Eski ya da bozuk bir router, size sık sık internet hızıyla alakalı sorun çıkarıyor olabilir. Varsa başka bir router bağlayarak yine internet hızınızı eskisiyle karşılaştırın.

3- Ağınızda çok sayıda kişi varsa bu kişilerin erişimini kesmeyi deneyin. Ağ kullanıcısının fazla olması internet hızınızı düşüren temel etkenlerden.

4- Farklı saatlerde internete girmeyi deneyin. Eğer ki internet sağlayıcınızın saat limitleri varsa bu durum internet hızınızı etkiler. Bu limitleri biliyorsanız eğer diğer saat dilimlerinde internetten indirme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

İnternet hızı günümüzde en önemli kriter. Ev alırken, yeni bir mahalleye taşınırken bile bölgenin fiber internet altyapılı olup olmadığı artık bir kriter olarak sayılıyor. Ve artık hızlı internetin bir ihtiyaç olduğunu da kabul edersek bu sorunla yaşamak yerine bu sorunu çözmek için yöntemler geliştirmek şart.

Sık sık internet hız testi yaparak mevcut durumunuzu görebilir, her zaman aynı sorunla karşılaşıyorsanız internet sağlayıcınızı artık değiştirmeyi düşünebilirsiniz.