10)





Bungie yapımı olan online oyun Destiny, Twitch'teki en çok takip edilen 10. oyun olarak dikkat çekiyor.



9 Eylül 2014 tarihinde yayına çıkan oyun oynayan sayıları olarak da hatırı sayılır bir yapım olarak sevilen oyunlardan biri olmasıyla listedeki 10. sıradaki yerini alıyor.



9)






Online olarak tank kapışmalarını konu alan World of Tanks, ülkemizde de sevilen ve yoğun olarak oynanan oyunlardan biri.



Klasik online oyunlardan farklı olarak tankları yönettiğimiz oyun listedeki 9. sırada olarak dikkat çekiyor.



8)






World of Warcraft, nam-ı diğer WoW, paralı olmasına rağmen milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam ediyor.



Dünya genelinde bu kadar uzun süre üst sıralarda kalan nadir oyunlardan, hatta tek online oyun olarak düşünebileceğimiz WoW, Twitch'teki takip edilen 8. oyun olarak listede yer alıyor.



7)






Futbol denilince akla gelen ilk oyun olan FIFA serisinin geçtiğimiz oyunu FIFA 15 yerini FIFA 16'ya bırakmak üzere fakat Twitch'teki en çok takip edilen 7. oyun olarak listede yer alıyor.



FIFA mı PES mi? diye düşünürken PES'in bu listede olmadığını da söyleyelim.



6)






Oldukça şiddet içeren (!) ve çocukların oynaması sakıncalı derken komple yasaklanan oyun olan Minecraft, günümüz dünyasında şiddettin ön planda olmasından dolayı olsa gerek Twitch'te en çok takip edilen 6. oyun olmuş.



Sanırız birçok ülkede yasak diye millet sadece Twitch'ten izlediği için olabilir. Ya da bilemedik şimdi. Ama çocuklar oynamasın haa (!)



5)






Listeye girer girmez 5. sırada giren Studio Wildcard yapımı ARK, çıkar çıkmaz Steam'de de en çok takip edilen oyun olarak gözler önüne serildi.



Dinazorlar ile haşır neşir olduğumuz oyun ilerleyen zamanlarda sıralamada da yükselmesi bekleniyor.



4)






Asıl adı Defence of the Ancients 2 olan, fakat genel adı olan DotA 2 olarak bilinen bu yapım Warcraft'tan kopup tek başına coşan bir oyun olarak dikkat çekiyor.



DotA 2 mi, yoksa LoL mü sorularında 4. sırada olan DotA, dünya genelinde de en çok takip edilen ve oynanan bir oyun olarak biliniyor.



3)






Hearthstone: Heroes of Warcraft bildiğiniz gibi bir kart oyunu. Bir kart oyununun da en çok takip edilen 3. sırada olması bir hayli ilginç.



Fakat mevzu bahis WoW olunca WoW oynayanların zaten ilgisini çeken bir Hearthstone, bir de ayrıca bir kitlesi olması sebebiyle kombo yaparak listede 3. sırada yer alıyor



2)






En son 1.5 sürümünü oynadığım Counter Strike efsanesi, yıllardan beridir her sürümünde artan bir ilgi gördü. Şimdi ise GO, yani Global Offensive versiyonu ile online olarak oynanabilen CS, şu anda FPS olarak dünya genelindeki en çok oynanan oyun.



Bu kadar ilgi görmesiyle Twitch'te de ikinci sıraya yerleşen CS:GO, hala Steam'de en çok satın alınan oyunlardan biri olarak popülerliğini bir an olsun yitirmiyor.



1)






League of Legends, ya da LoL, herkesin tahmin edebileceği gibi Twitch'teki hala en çok takip edilen bir oyun olarak dikkat çekmekte.



DotA mı LoL mü? sorularında takip edilmek ve oynayan sayısına göre ciddi biçimde önde olan League of Legends, dünya genelinde de en beğenilen online oyunların başında gelenlerden biri.