Dijital dünyada "SEO" olarak bilinen internet arama motoru optimizasyonundaki çalışmalarıyla Türkiye ve dünyada tanınan lider firmalardan Zeo Agency, 2013'ten beri düzenlediği, alanında sayılı ve yetkin uzmanların katıldığı Digitalzone18 etkinliğini bu yıl, İstanbul-Şişli RadissonBluHotel’de 18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Doğu Avrupa'nın en büyük SEO etkinliği sayılan ve bu yıl 700'ün üzerinde kişinin katılması bonus veren siteler beklenen Digitalzone18, Zeo Agency aracılığıyla dünyanın sayılı 15 SEO profesyonelini, katılımcıları ile buluşturacak.

Dünyanın sayılı dijital pazarlama uzmanlarından LexiMills de söz konusu 15 önemli profesyonel arasında yer alıyor. İnternet aramalarını yapan gerçek kişilerden elde edilen verilerden yola çıkarak dijital pazarlama taktiklerinin geliştirilmesi ve bunun etik boyutu üzerine yoğunlaşan LexiMills, 18 Ekim'de, "SEO ve içerik" konulu ilk oturumda izleyicilerle buluşacak ve soruları cevaplandıracak.

Yapay zekânın fırsatları ve riskleri

Halkla İlişkiler ile SEO'yu stratejik ve taktik seviyede birbirleriyle kaynaştırmak üzerine uzmanlaşan LexiMills, birden çok ödül kazanmış bir dijital pazarlama uzmanıdır. Araştırmalarında, makine öğrenme ve yapay zekâ konularının internet taraması sektöründe ortaya çıkardığı fırsatlar, ahlak kuralları ve riskler üzerinde odaklanmaktadır.

Facebook, Google ve GoDaddy'den önde gelen uzmanlar

Digitalzone18'in, 18 Ekim'deki "içerik" ve 19 Ekim'deki "Search" konulu oturumlarında yer alacak konuşmacıların tam listesi, şöyle:

· Yiğit Konur – Zeo Agency Kurucu Ortak

· Rıza Selçuk Saydam – Facebook

· Laura Crimmons – Silverthorn Agency

· LexiMills – Shift6

· Matthew Kay – Aira

· SelinaBieber - Godaddy

· Phil Nottingham – Phil Nottingham Ltd

· BartoszGôralewicz – ElephateAgency

· Larry Kim – Mobile Monkey

· Kevin Richard- SEObserver

· Barry Adams – PolemicDigital

· Fatih Özkösemen – Google

· GaryIIIyes – Google

· CindyKrum – Mobile Moxie

· AndersHjorth –innovell.com

Direkt SEO’nun önemi, tıklama başına maliyet analizi (PPC), sosyal medya ağlarına verilen reklamların verimliliğini artırma ve arama motoru pazarlaması (SEM ) konularında etkili konferansların gerçekleştirileceği oturumlarda, "PPC nedir ve neden önemlidir, ASO etkin bir şekilde nasıl kullanılır, SEM ile kampanyalar yönetilebilir mi" gibi kilit önemdeki sorulara cevap aranacak. Ayrıca düzenlenecek workshoplarda söz konusu ünlü uzmanlarla tanışma fırsatı yakalamak da mümkün.