Konu ile ilgili gelişmeleri beklerken Hong Kong’da düzenlenen bir etkinlikte yeni nesil transparan ve aynalı ekranlarını kullanıcıların beğenisine sunan Samsung, aynı zamanda bu ekranların öncelikli kullanım amaçlarında da söz etti.

Etkinlikte sadece reklam bilboardları ve vitrinlerde kullanılması planlanan bu ekranların Intel’in RealSense teknolojisi ile birleştiğinde çok daha verimli olacağı ve kullanım alanının da genişleyeceği açıklandı.

3D kameralar ve stoklanmış görsellerle soyunma kabinine girmeden alacağınız kıyafeti üzerinizde görebilmenizi sağlaması planlanan aynalı ekranlar etkinlikte kolye, yüzük gibi aksesuarlar ile tanıtıldı. (kıyafet olamamış daha diye riske girmemişler)

Diğer taraftan transparan ekranları da bilboard panoları için kullanımını gösteren Samsung, interaktif reklamlar için bu ekranların kullanılabileceğini gösterdi.Firmanın bu teknolojileri hayata geçirip son kullanıcı ürünü olarak pazara sunmasına hala bir süre daha var, ancak gösterilen gelişmeler son derece umut verici.