Geçtiğimiz 2013 yılında cihazlar bölümünü Microsoft'a satan Finlandiyalı efsanevi telefon üreticisi Nokia'nın 2016 yılına dair Andnoid işletim sistemli telefon üretme planları olduğu biliniyordu. Geçtiğimiz saatlerde şirketin Android işletim sistemli telefonunu üretmeye başladığı yönünde bilgiler geldi.

Nokia Power User sitesinin iddiasında Windows Phone platformunu terkeden Nokia, yeni Android telefonlarını Çinli Foxconn firması ortaklığında üretmeye başladığını bildirdi. Microsoft'la yaptığı anlaşma sonucu 2016 yılına kadar telefon üretmeyecek olan Nokia'nın şimdiden telefon üretimine başlaması oldukça ilginç görünüyor.

Nokia'nın anlaşmaya göre 2016 yılının başlarına kadar Android'li telefonunu piyasaya süremeyeceği zaten biliniyor. Buradan hareketle Nokia şimdiden erken davranıp yeni telefonlarını üretme ve stok ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya başladığını söyleyebiliriz.

Tabii bu söylemler şimdilik bir iddiadan ibaret. Bu söylemlerin gerçekleşeceğini düşünürsek firmanın yeni Android telefonlarını 2016 yılının başlarında düzenlenecek CES 2016 fuarında görmemiz muhtemel görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Sizce Nokia Android platformuna dahil olarak eski popülaritesini tekrar kazanabilir mi?