Netflix denemeyi Bandersnatch ile yaptı!

Bu hafta Apple, bir çok abonelik sistemini duyurduğu bir konferans düzenlemişti. Konferansta en çok dikkat çeken hamle ise Apple Arcade ve Apple TV+ olmuştu. Yabancı bazı basın kanalları bu hamle için “Netflix katili” açıklaması yapmışlardı.

Fakat Netflix, tüm bu olanlara sessiz kalmadı ve karşı hamle yaparak bazı popüler video oyunu tasarımcılarını işe almaya başladı. Bu aynı zamanda Google‘ın Stadia hizmetine rakip olabileceği anlamına da gelebilir.

Firmanın bu hamlesi hazırladığı iş ilanlarında ortaya çıktı. İş ilanında deneyimli video oyun tasarımcıları aranıyor. BGR’ın haberine göre şirket, oyun dünyasına girişinin ilk denemesini Black Mirror Bandersnatch adlı interaktif film ile yaptı. Bu deneme başarılı olunca firma, oyun dünyasına girmeye kesin olarak karar verdi.

Firma, oyun ve dizi-film platformlarını birleştirme niyetinde. Bu hamle ile, tek bir pakette hem oyun oynayabilecek; hem de dizi ve film izleyebileceksiniz. Eğer bu gerçekleşirse Google Stadia henüz çıkmadan çok büyük bir darbe almış olacak. Netflix ise, hem Google hem de Apple‘a rakip olmuş olacak.