PDF dosyalarını neden başka biçimlere dönüştürmeniz gerektiğini bilmek istiyorsanız, bu yazıyı ayrıntılı olarak okumanızı öneririz.

Bu yazıda, bir PDF dosyasını neden bu konuda word'e veya başka bir ofis formatına dönüştürmeniz gerekebileceğini anlatacağız.

Dolayısıyla, bu konuyla ilgileniyorsanız, bu gönderiyle ilgilenmenizi ve burada bahsettiğimiz tüm önemli ayrıntıları okumanızı rica ediyoruz!

PDF'yi Word'e veya diğer dosya biçimlerine dönüştürme nedenleri!

Bu bölümde PDF'yi diğer ofis biçimlerine dönüştürmenin nedenlerini daha ayrıntılı olarak tartışalım. Bu dönüşümde size yardımcı olabilecek bazı popüler platformları da listeleyeceğiz. 

  • Dosyayı düzenlemeniz gerekiyor 

Bir PDF dosyasını başka bir ofis formatına dönüştürmenin ilk ve en yaygın nedeni onları düzenlemektir. PDF dosyaları, bildiğimiz gibi, korunmuş yapıları nedeniyle düzenlenemez. Bu nedenle, PDF belgesinde bir hata bulduysanız veya üzerinde genel değişiklikler yapmak istiyorsanız, onu düzenlenebilir ofis biçimlerine dönüştürdüğünüzden emin olmalısınız. PDF'yi kelimeye dönüştürmek, dosyayı herhangi bir güçlük çekmeden düzenlemenize yardımcı olur.

  • PDF okuyucunuz yok 

PDF dosyalarını görüntülemek için PDF okuyucularını gerçekten ücretsiz olarak indirebilir ve kurabilirsiniz, ancak cihazınızda yüklü bir okuyucu yoksa, okumak için onu başka biçimlere dönüştürmeniz gerekebilir. Cihazınızda Office yüklü ise dosyayı word'e dönüştürmek sorunu çözecektir.

  • Ekran okuma araçlarının eksikliği

Cihazınızdaki ekran okuma araçları PDF ile uyumlu olmadığından, PDF'yi word veya diğer ofis biçimlerine dönüştürmeniz de gerekebilir. Tüm ekran okuyucular bir PDF dosyasını okuyamaz, bu nedenle daha iyi bir deneyim için dosyasını PDF olarak değiştirmeniz gerekebilir.

  • Müşteriniz ofis biçimleri gerektiriyor

PDF yi diğer birimlere dönüştürmeniz gerekebilecek başka bir yaygın neden, müşterinizin veya işvereninizin dosyaları düzenlenebilir biçimlerde paylaşmanızı istemesidir. Bazen güvenlik nedenleriyle belgeleri PDF olarak kaydedersiniz, ancak bir ekip ve işbirliği ile çalışırken, belgelerinizin düzenlenebilir sürümlerini göndermeniz gerektiğini bilmelisiniz.

PDF yi diğer bölümlere nasıl dönüştürebilirsiniz?

Soru, bu pdf'yi word dosyasına dönüştürmeyi nasıl yapabileceğinizdir. PDF'yi kelimeye veya diğer biçimlere dönüştürmenin birçok çevrimdışı yolu, ancak bugün insanların bu amaç için çevrimiçi PDF'den Word'e dönüştürme araçlarını kullanmayı tercih ettiğini bilmelisiniz. searchenginereports.net tarafından sunulan pdf word dönüştürücüdosyaların biçimini herhangi bir maliyet ve sınırlama olmaksızın değiştirmenize yardımcı olabilir. PDF dosyalarınızı çevrimiçi araçlara yüklemeniz ve dönüştürmek istediğiniz formatı ayarlamanız gerekir. Dönüştürmeler için ünlü dijital platformlardan bazıları şunlardır:

  • Duplichecker.com

  • Smallseotools.com

  • SearchEngineReports.net

  • Nitro PDF

  • Small PDF  

Bu web sitelerini deneyebilirsiniz. ve ücretsiz ve güvenli PDF manipülasyonu için sundukları PDF araçları!

PDF formatı diğer ofis formatlarından daha mı iyi?

En sık sorulan soru, PDF formatının diğerlerinden daha iyi olup olmadığıdır. Her dosya biçiminin belirli avantajları ve dezavantajları olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle, size PDF'yi Word'e dönüştürmenin nedenlerini anlatmadan önce, bu dosya biçiminin artılarını ve eksilerini olmanızı istiyoruz.

PDF dosyalarının

avantajları PDF dosyasını başka herhangi bir biçime göre kullanmanın yaygın yararlarından bazıları şunlardır:

  • GüvenlikPDF dosyaları çok güvenlidir; belgelerinizi veya dosyalarınızı özelleştirmeniz gerekiyorsa, PDF'ye güvenmelisiniz. PDF, yasal ve profesyonel belgeleri işlemek için tüm dünyada güvenilirdir. Bunun nedeni, bu biçimin düzenlenememesi değil, aynı zamanda uygun parolalarla koruyabilmenizdir.

  • PDF formatının keyfini çıkarmanın diğer bir yaygın yararı, düzeni ve formatı açısından tutarlılığın dır. PDF formatını istediğiniz cihazda kullanabilir, dosyanın formatında veya yapısında herhangi bir farklılık hissetmezsiniz. PDF biçimini belgenizin yüksek kaliteli bir görüntüsü olarak düşünebilirsiniz.

  • PDF dosyaları tüm cihazlar ve işletim sistemleri ile uyumludur. Bu onları kullanıcı dostu bir seçim haline getirir. Bu nedenle çoğu insan belgeleri bu biçimde paylaşmayı tercih eder.

  • PDF dosyalarının boyutu diğer biçimlere kıyasla daha küçüktür, ancak yine de PDF dosyasının boyutunu küçültmek istiyorsanız, içindekileri kaldırmadan kolayca karıştırabilirsiniz.

PDF dosyalarının dezavantajları

İşte bu belgenin bilmeniz gereken bazı eksileri:

  • PDF dosyaları doğası gereği düzenlenemez ve bu nedenle PDF dosyalarını düzenlemek için zaman ve para harcamanız gerekir. Dosyanın tamamı dönüştürülmeden en küçük düzeltme bile yapılamaz.

  • PDF dosyalarının düzeninin tutarlı olduğundan şüphe yoktur, ancak bunun yalnızca yazdırma için ideal olduğunu bilmelisiniz. PDF formatının öğelerini yakınlaştırmalı veya kaldıramazsınız, bu da formatın kullanıcı deneyimini ve kolaylığını ortadan kaldırır.

  • PDF formatı çok basittir ve bu sadece katı sunumlar için kullanılır. Bu aynı zamanda formatın bir dezavantajı olarak kabul edilir.