Kurumsal seo danışmanlığı hizmeti; kurumların google, yahoo, yandex vb. gibi arama motorlarında ilk sıralarda görünmesini sağlamak amacıyla seo uzmanlarınca kurumlara danışmanlık hizmeti verilmesidir.

Kurumsal Seo Danışmanlığı Neden Önemlidir !

Kurumlar için seo danışmanlık hizmeti vazgeçemeyecekleri kadar önemli bir çalışmadır. Bununda belli başlı nedenleri vardır elbette.

Örneğin;

Kurumların ve markaların tüketiciler gözündeki güvenilirlik oranı artar; yapılan bazı araştırmalara göre, arama motorlarında en üst sıralarda görünen firmalar kullanıcılar gözünde daha güvenilir ve daha değerlidirler. Dolayısıyla burada, marka değerinin artması açısından seo çalışmaları yaparak görünürlüğün arttırılması gerekir.

Kurumların online satış oranlarında ciddi artış gözlemlenir; kurumsal seo danışmanlık hizmeti alan bir firma, ziyaretçi trafiğini arttırarak daha fazla tüketiciyle buluşacağından online satış oranları da her geçen gün daha fazla artış gösterecektir.

Hedef kitle özellikleri belirlenir ve kullanıcılar daha yakından tanınarak bu doğrultuda bir satış stratejisi oluşturulur; seo çalışmaları ile internet sayfalarına giren ve online satış hizmetlerinden yararlanan kullanıcıların kimlik bilgilerine de ulaşılarak bu kullanıcıların, yaşı, cinsiyeti, bulundukları bölgeler tespit edilerek en alakadar tüketiciler ve hedef kitle tespit edilir.

Kurumsal Seo Danışmanlığı hizmeti veren seo uzmanları, öncelikle anlaşma sağladığı kurumlarla bir ön görüşme yaparak, kurum ihtiyaçlarını, hedef kitlesini ve seo için ayrılan bütçenin tespiti hususunda görüşmeler yapar. Sonrasında firmaya ait web sayfası ayrıntılı incelenerek seo analizi, rakip analizi, müşteri analizi, anahtar kelime araştırmaları ve içerik kontrolleri yapıldıktan sonra site için gerekli olan özgün içerikler ve anahtar kelimeler oluşturulur. Yararlı sitelerden site içine backlink alınarak, zararlı linklerin tespiti ile bu linklerin temizlenmesi sağlanır ve bazı formlar ile hatırı sayılır sitelerde reklam çalışmaları yaparak işletmelerin görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırır. Aylık ve haftalık raporlar düzenledikten sonra da kurumlara göndererek, bu raporlar doğrultusunda tüm eksiklikler ve hatalar tespit edilerek yeni yöntemler uygulanır.

Kurumsal seo danışmanlığı nedir? Sorusuna cevap vererek, firmaların seo çalışmalarına vermiş olduğu önemin nedenlerine değinmeye çalıştık. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sayfamızdaki diğer yazıları da incelemenizi tavsiye ederiz.