Apple'ın geçtiğimiz haftalarda 9.7 inç'lik iPad Pro'su ile birlikte tanıttığı telefonuiPhone SE'nin Türkiye'deki satışına resmen başlandı.





Cihaz 1999 TL başlangıç fiyatıyla satın alınabilir durumda. 16 GB ve 64 GB olarak iki seçenek ile gelen cihazın yüksek depolama kapasiteli modelinin fiyatı ise 2399 TL.



iPHONE SE'NİN ÖZELLİKLERİ

Tasarımı

iPhone 5S ile genel olarak aynı ölçülere sahip yeni iPhone SE, görünüş olarak 5S'ten neredeyse farksız. Tek fark, kenarlarının parlak değil mat olması. iPhone SE, space grey, silver, gold ve rose gold olmak üzere dört renk seçeneğiyle gelecek.



İşlemcisi



iPhone SE'de Apple Pay ödeme sistemi için NFC yongası, çok daha hızlı A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisi bulunuyor. Yani iPhone 6S'tekine çok yakın bir performans elde etmeyi bekleyebilirsiniz.









Kamerası


12 megapiksellik yeni kamera, 4K video kaydedebiliyor. Kameranın iPhone 6S ve 6S Plus'takiyle aynı olduğu söyleniyor. Kamera, hareketli fotoğraf yakalama işevi LivePhotos'u da destekliyor.

iPhone SE, iPhone 6S gibi ekran yoluyla flaş desteği sunuyor. Yani ön kamerayla fotoğrafınızı çekerken ekranı beyazlatarak yüzünüzü aydınlatabiliyor.

3D Touch yok

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın en önemli yeteneği olan 3D Touch, iPhone SE'deki en önemli eksiklerden bir tanesi. Bu işlev, yeni iPhone'larda ekrana ne kadar bastırdığınızı algılayarak, buna yönelik içeriksel işlevler sunuyordu.

iPhone SE ile birlikte dün itibariyle iPad Pro'nun yeni modelinin satışı da başlamış durumda.