Yılsonuna yaklaştıkça yeni model iPhone ile ilgili sızıntılar yavaş yavaş gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün arka kasası görünen iPhone 6s, tasarım açısından her “s” serisinde olduğu gibi pek bir yenilik sunmayacağının sinyallerini vermişti. Bugün gelen sızıntı ise dış değil iç güzellik önemli deyimini doğrulayan cinsten.

2 Kat Daha Hızlı LTE Bağlantısı!

9to5mac sitesinde yer alan habere göre iPhone 6s, 2 kat daha hızlı LTE yani ülkemizde hala göremediğimiz 4G bağlantı hızına sahip olacak. iPhone 6 modelinde LTE indirme hızı 150/50 Mbps iken iPhone 6s modelinde 300/50Mbps olacak. Qualcomm LTE çipini kullanacağı tahmin edilen iPhone 6s, teorik olarak verilerden de anlayacağınız gibi 2 kat daha hızlı indirme hızı sunacak. Ancak bu indirme hızın operatörlerden dolayı 225Mbps veya daha az olacağı söyleniyor.

20nm teknolojisi ile üretilen Qualcomm LTE çipi, daha az ısınacak ve daha az güç tüketecek. Hem hızlı hem de enerji tasarrufu sağlaması iPhone 6s’in artılarından bir tanesi olacak. Ancak bu avantaj; “4G’ye mi geçelim yoksa direkt 5G’ye mi adım atalım” sorusunun netlik kazanmadığı ülkemizde pek geçerli olmayacak.