Verilerinizi ve dokümanlarınızı yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı amaçlayan bu infografik, “düğünler, mezuniyet törenleri, tatiller ve hatta çocuğunuzun ilk adımları gibi hayatınızın en değerli hatıraları için bilgisayarınıza, akıllı telefonunuza y ada tabletinize güveniyorsunuz. Peki bir anda bunları kaybetseniz ne yapardınız? Veri kaybı her zaman yaşanabilir, özellikle de ummadığınız anlarda.”

 Bu gergin cümle ile başlayan infografik sonrasında çeşitli istatistikler vermeye başlıyor ki aralarında gerçekten şaşırtıcı olanlar var.

 Mesela 2017 yılında bilgisayarlar ve telefonlarda saklanan fotoğrafların sayısının 4.9 trilyon olması bekleniyor ve eğer bu 4.9 trilyon adet fotoğrafı 4x6 inç boyutunda fotoğraf kağıdına bastırırsanız Dünya’dan Güneş’e iki buçuk kez gidebilecek bir kağıt hat oluşturursunuz.

 Bu verinin ardından kayıpları ele alan infografikte her hafta uçaklarda 12 bin dizüstü bilgisayarın unutulduğu, 200 telefonun her gün New York şehrinde taksilerde düşürüldüğü, 10 evcil hayvandan birinin sahibinin telefonunu çiğneme oyuncağı olarak kullandığı ve her dakika 113 adet telefonun çalındığı ya da kaybolduğunun rapor edildiğini bildiriyor.

 Ayrıca her ay 10 bilgisayardan birine virüs bulaştığını ve Amerika’da her hafta 140 bin bilgisayarın bozulduğunu söylüyor. Buna rağmen insanların %30’u hiçbir verisini yedeklememiş.Sonuç olarak “verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin; ama bunu yaparken de bakın bizim çok güzel ürünlerimiz var lütfen yedekleme için Western Digital kullanın” diyen bu infografik, sunduğu bilgilerle ilgi çekici ve yedeklemeye teşvik edici olabilir.