Hazır site tasarımı ve yazılımı önceden yapılmış kullanıma hazır internet siteleridir. Hazır sitelerde sıfırdan yazılım yapmak için vakit kaybedilmez ve aynı şekilde tasarım için de ekstra vakit harcamak gerekmez. Hazır sitelerin kullanımı kolaydır ve sitenizi yönetebilmek için teknik bilgiye ihtiyacınız yoktur.

Hazır Site Şablonları
Hazır site şablonları önceden photoshop gibi tasarım programları kullanılarak hazırlanmıştır. İhtiyacınıza uygun, bulunduğunuz sektöre uygun hazır site tasarımları arasından beğendiğinizi seçerek internet sitenizde kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz hazır site şablonları üzerinde renk, font türü, arka plan rengi gibi ayarlamaları yapabilirsiniz.

Hazır Site Paketleri
Hazır site paketleri herkes kendi ihtiyacını karşılayacak paketi kullanması için oluşturulmuştur. Kartvizit bir web sitesi istiyorsanız web sitesi paketleri arasında en düşük paketi seçebilirsiniz. Profesyonel bir web sitesi kurup geri dönüşü yüksek bir internet sitesi kurmak istiyorsanız daha yüksek paketleri tercih ederek internet sitenizi kurabilirsiniz.

Hazır Site ile Site Nasıl Kurulur?
Hazır site yazılımları kullanarak web sitesi kurmak istiyorsanız yapacağınız işlemler oldukça kolaydır. Öncelikle hazır site şablonları arasından bir şablon seçebilirsiniz. Şablonu seçtikten sonra siparişini tamamlayabilirsiniz. İnternet siteniz kısa bir süre içerisinde kurulacak ve yönetim paneli bilgileri tarafınıza mail olarak gönderilecektir. Alan adı, hosting, veritabanı, kurulum vb. hiçbir işlem ile uğraşmayacaksınız. Siteniz hazır site şablonundaki gibi kurulu halde gelecektir. Yapmanız gereken tek şey hazır site yönetim paneline giriş yaparak içeriklerinizi mevcut şablondaki alanlara yerleştirmektedir. Örneğin şablonda gördüğünüz telefon numarası yerine kendi telefon numaranızı yazmanız yeterli olacaktır.

Hazır Site Scriptleri
Hazır site yazılımlarından farklı olarak hazır site scriptleri de bulunmaktadır. Hazır site scriptlerini kendi hostinginizde yayınlayabilirsiniz fakat bunun birçok dezavantajı bulunmaktadır. Öncelikle hazır site script kurulumunu kendiniz yapmanız gerekmektedir. Dolayısıyla alan adını tescil ettikten sonra bir de hosting hizmeti satın almalısınız. Size verilen script dosyalarını hostinge yüklemeniz gerekmektedir. Daha sonrasında veritabanını oluşturmanız gerekmektedir. Hostinge attığınız dosyaların kurulumunu sorunsuz bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Kurulum esnasında bir sorunla karşılaştığınızda sorunu kendiniz çözmeniz gerekmektedir. Bu nedenden dolayı hazır site scriptleri yerine hazır site paketleri kullanmanız gerekmektedir.