Regülatör nedir? Regülatör alçak gerilim sistemlerinde -90v, +50v aralığında çok veya az gelmesi durumuna karşın tek sarımlı trafoların genel ismidir. Halk dilinde yükselteç olarak bilinir. Ana çalışma prensibi düzensiz gelen voltajları ayarlamak olan regülatörün çalışma prensibi ise şu şekilde. Girişteki voltajın az olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından gereğince daha fazla sarımlı hale gelmesi ve aynı şekilde bu kez girişte voltajın fazla olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından daha az sarımlı hale gelmesi olayıdır. Kısacası fazla veya az giren voltajı dengelemekte diyebiliriz.

Regülatör Ne işe Yarar

Regülatör isminden de anlaşılacağı üzere bir düzenleyicidir. Regülatörün kullanılması gereken ve kullanılan yerler ise şu şekilde; Trafo mesafelerinin çok uzak olduğu birbiri ile aynı trafoları kullanan fabrikaların bulunduğu sanayi bölgelerinde ve kırsal alanlarda işini yapıyor. Birbirine yakın yerlerde kademe ayarından kaynaklı olarak voltaj fazla alınmaktayken uzak yerlerde ise voltaj az alınıyor. Regülatörün buradaki görevi ise enerjinin kademe ayarını lokal olarak yapıp, bölgedeki elektrik ile çalışan aletlere ihtiyaçları kadar voltaj dağıtmak oluyor. Bu sayede bireysel voltajın normal seviyelerde alınmasını sağlıyor. Regülatörü aşırı gerilim koruyucu veya aşırı gerilim sönümleyici ile karıştıran insanlar olabiliyor fakat regülatörün görevi bunlar değil. Regülatöre benzeyen görevleri ile varyak da regülatör gibi insanların tercih ettiği bir ürün olabiliyor. Varyak ise kısaca ayaklı transformatördür. Kısacası mevcut şebeke voltajını istenilen bir voltaj haline çeviren ürün oluyor. Diğer adı oto transformatör olan sabit AC kaynağından değişken AC kaynağına çevrilmede kullanılan oto transformatör ise varyağın bir elemanıdır. Ve varyak genellikle tek sargılı bakır bir telin toroidal bir sac nüvesine sarılması ile elde edilir.

Biz Kimiz

1975’den bu yana Misyonumuz vizyonumuz ürettiğimiz ürünler ve ‘kaliteli ürün-uygun fiyat’ politikasını benimsediğimiz bu zamana kadar alanımızda hep öncü olmayı hedefledik. Sadece voltaj regülatörü değil Güç kaynakları, Varyak, Transformatörler, Redresörler ve yedek parça aksesuarlar gibi ürettiğimiz birçok üründe anı kaliteyi korumak başlıca görevimiz haline geldi. Bu sayede geldiğimiz bu noktayı yine vizyonumuz doğrultusunda ileriye taşımayı hedefliyoruz.