Geride bıraktığımız Eylül ayında iPhone 6s, iPhone 6s Plus ile birlikte iPad Pro ve iPad Pro duyurulmuştu. Ancak Air serisinden bir cihaz karşımıza çıkmamıştı. Şimdi sırada iPad Air 3 var. Firmanın iPad Air 3’ü duyurması sürpriz olmaz ancak tablette olması beklenen özellikler merak konusu.

Apple konusundaki analizleriyle dikkat çeken KGI’dan Ming Chi Kuo, iPad Air 3’ün 2016’nın ilk yarısından duyurulacağını iddia ediyor. Ancak özellikler konusunda bazı detaylar can sıkacak türden. Çünkü analist, iPad Air 3 modelinde 3D Touch teknolojisinin olmayacağını söylüyor. 3D Touch yani basınca duyarlı ekran teknolojisi için standart ekran paneli yeterli olmuyor. Ekranın altına basıncı algılayan özel bir katman yerleştirilmesi gerekiyor. Bu katmanı üretebilecek sayılı firma var ve şimdiye kadar o firmalarda iPad’e uygun bir ekran çalışmalarına başlanmadı. Dolayısıyla iPad Air 3’te 3D Touch olmayacak gibi duruyor.

Diğer yandan iPad Air 3’ün uygun fiyatlı bir iPhone modeliyle birlikte duyurulması da bekleniyor. Son haftalarda sıkça gündeme gelen iPhone 6c’yi, iPad Air 3 ile birlikte duyurulurken görebiliriz.