LegrandTürkiye’de faaliyet gösteren Fransız asıllı bir firmadır. Üretim yeri Gebze’dedir. Türkiyenin hemen elektrik altyapısının büyük kısmını gerçekleştirmektedir. Türkiye’de 1990 yılından itibaren faaliyetini sürdürmektedir. Çalışma alanı enerji kaynakları olan firma bunun dışında telekomünikasyon enerji alt yapıları, güneş enerjileri, güç ve enerji kaynakları gibi geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. Türkiye genelinde, konutlar, oteller, iş yerlerinin alt yapılarını gerçekleştiren üçüncü havalimanı enerji altyapısını sağlayan ve Türkiye genelinde geniş bir servis sağlayıcısına sahip kurumsal bir firmadır. Legrand grup Türkiyede kendi dışında İnform, Estap, Bticino ve Raritan markalarıyla birlikte legrand ana bayisi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Legrand Elektrik ve Enerji Altyapıları

Türkiyede çok geniş bir araştırma merkezine sahip olan Legrand ve bünyesinde çalışan yetişmiş uzman personeliyle özel projelere imza atmaktadır. 1992 yılından itibaren Türkiyedeki elektrik pazarını elinde bulundurmaktadır. Çalışma alanı içerisinde Rack telekomünikasyon alt yapısı ve aksesuarlar, Telekom saha altyapıları, sunucu ve verilerin alt yapıları ve güç kaynakları Legrand grubun çalışma alanları içine girmektedir. Bunun yanı sıra, regülatörler, güç kaynakları, enerji doğrultucuları, Güneş enerji sistemi alt yapıları, genel anlamda hastanelerdeki güç ve enerji kaynakları da bulunmaktadır.

Legrand Üretimleri ve Çalışma Alanları

 Konutlar Bazında Üretim ve Çözümler

Legrand elektrik ve elektronik alanında üretimleri ve altyapı entegrasyonu oldukça geniş bir firmadır. Konutlar için gerekli elektrik malzemeleri; priz, sigorta sistemleri, fişler ve bazı konutlarda kullanılan konut otomasyon sistemleridir.

 Otellerde Kullanılan Ürün ve Otel Çözümleri

 Türkiye’de faaliyet gösteren büyük turistik oteller dâhil olmak üzere birçok otelin elektrik, enerji ve odalardaki misafir konforunu sağlayıcı projeler gerçekleştirmektedir. Bunlar; odalarda bulunan yönetim sistemi donanımı, emniyet ışıklandırmalar, armatürler gibi donanım ve sistem çözümlemeleri.

 Ofis Ürün Ve Çözümleri

 Ofislerin bir arada bulunduğu plazalar ve binalarda, ofis sahiplerine ve çalışanların konfoırlarını sağlayacak ölçüde en son teknolojik ve ürünlerle hizmet vermektedir. Bunlar; aydınlatma, emniyet aydınlatma, kablolama sistemleri, prizler, tekli ve çoklu fiş sistemleri, kurulumu donanımı ve servis hizmetleri sunmaktadır.

 Hastane Elektrik enerji donanım ve Çözümleri

Legrand hastaneler konusundaki çalışmaları da geniş bir alanı kapsamaktadır. Hastane genelinde oluşturulan hijyenik çözüm çalışmaları, doğru ve etkili enerji kullanımının sağlanması, doğru ve kaliteli ve akıllı aydınlatma ile gerek hasta gerekse hastane personel konforunu sağlayıcı çözümler sunmaktadır. Ayrıca; mikrop barındırmayan priz çeşitleri, emniyetli aydınlatma armatürleri, transformatör gibi geniş ürünler ve ürünlerin sistemini kurmaktadır.

 Data Center Hizmetleri

 Teknolojinin gerek dünyada gerekse Türkiye’de giderek gelişmesi ve daha da gelişecek olması elektronik ve teknolojik anlamdaki talepleri de arttırmaktadır. Legrand ana bayisi datacenter hizmetleri ile veri sistemlerinin tamamı, gizlilik ve güvenlik hizmetleri gözetilerek büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Enerji verimliliğinin arttırılması, yüksek performans beklentilerinin karşılanması, dijital binalardaki alt yapı kurulumları ile oluşturulan bu çözüm ve donanımların insan sağlığına vereceği zararların minimum seviyeye çekilerek gerçekleştirmek Legrand çözümleri arasında bulunmaktadır.

Legrand Diğer Ürün ve Sistemleri

Legrand üretim ve donanım sistemleri en son gelişmiş teknoloji ile yapılmış ihtiyaçlara cevap veren ve çözümleri ile var olan bir kurumdur. Bugün piyasada iletişim sektöründe kullanılan birçok alanda ses ve görüntü sistem ve donanımları Legrand tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu gerçekleştirilen sistem üretim kurulum ve donanım anlamında tam bir kombinasyon sağlayıcı noktasındadır.

 Emniyet aydınlatma ürünleri ve sistemin kurulması, acil çıkışlarda bulunan yönlendirme sistemleri, deprem, yangın gibi doğal afetlerin yaşanması durumunda teknik ve sistematik bir şekilde yönlendirmenin sağlanması kurulum dâhilinde sağlanmış çözümler sayesinde gerçekleştirilmektedir. Kullanılan Led aydınlanma sayesinde enerji sarfiyatı en minimal düzeye çekilmektedir.

Legrand Grup, kurumsal bir firma olarak, gerek hammadde üretimi, gerek ürün çeşitliliği ve sektörel anlamda genişliği elektrik ve elektronik anlamda son teknolojik gelişmeye uygun ve uluslararası geçerliliğe sahip bir hizmet sunmaktadır. Gelişmiş servis ve uzman personel kadrosu gelişmiş donanım ve birikime sahip teknik ekiplerden oluşmaktadır. Özellikle son yıllarda gerek alt yapı çalışmalarında, gerek ürün kullanımlarında gerekse işletmelerde kurulan ve gerçekleştirilen sistemlerde hiçbir olumsuz geri dönüşüm yaşanmamış, aksine her geçen gün talep ve isteklerin artması Legrand firmasını çalışmalarıyla daha fazla öne çıkartmaktadır. Legrand firması, kurumsal firma olma sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmiş bir kuruluştur.

İletişim: https://somelpa.com.tr