Artık hemen hemen herkes güvenli olduğu gerekçesiyle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapıyor ve herhangi bir sorun çıksa da yükümlülüğün e-ticaret sitesine ait olduğunu biliyor. Ama yine de olası bir hacklenme durumunda sitenin müşterileri bilgilerini kötü niyetli kişilere kaptırdığında bu durumdan kurtulmaları epey zorlaşıyor.

Söz konusu internet olunca dünyanın en iyisi bile olsanız kötü niyetli hackerlar bir şekilde sisteme sızabiliyor. Dünya genelinde en çok satış yapan e-ticaret sitelerindenAmazon ile ilgili bugüne kadar birçok hacklenme olayı meydana gelmişti. Bir süredir güvenlik açığı vermeyen Amazon, yakın bir zamanda tekrar hacklendi.

0x2Taylor kullanıcı adına sahip bir hacker Amazon.com’u hackledi ve yaklaşık 80.000 Kindle Fire kullanıcısının ad, soyad, e-posta, adres, telefon numarası ve IP adresi gibi bilgilerini ele geçirdi.
 
 Hacker konuyla ilgili Amazon'u daha önce uyarmış
Konuyla ilgili alaycı bir şekilde Twitter hesabı üzerinden duyuru yapan hacker güvenlik açıkları nedeniyle hacklemeden önce Amazon’a konu hakkında bilgi vererek uyardığını ancak Amazon’dan cevap alamayınca güvenlik açığını kullanarak Amazon’u hacklediğini ve bu durumdan pişmanlık duymadığını açıkladı. Hackleme olaylıyla ilgili Amazon yetkilileri henüz bir açıklama yapmadı.