Apple tarafından 2017 yılının Eylül ayında duyurulan ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen halen üretime geçilmeyen telefon, kulaklık ve saat gibi markanın kendi ürünlerini şarj etmek için kullanılacak olan kablosuz şarj istasyonu AirPower projesi iptal oldu.

Apple AirPower bekleyenlere kötü haber

İlk duyurulduğunda büyük heyecan uyandıran ve firmanın inovasyon alanında (geç kalmış da olsa) bir adımı olarak görülebilecek AirPower ile ilgili acı haber geldi. iPhone, AirPods ve Apple Watch gibi cihazları kablosuz olarak şarj etmesi beklenen cihazın üretiminden vazgeçildi.

Konuyla ilgili açıklama Apple’ın donanım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Dan Riccio tarafından yapıldı. “Çok çaba gösterdikten sonra, AirPower'ın yüksek standartlarımıza ulaşamayacağına karar verdik ve projeyi iptal ediyoruz. Bu lansmanı dört gözle bekleyen müşterilerden özür dileriz. Geleceğin kablosuz teknolojilerde olduğuna inanmaya devam ediyoruz” diyen Riccio firmanın bu alandaki çalışmalarının devam edeceğinin sinyallerini de verdi.

türbanlı olgun türban sikiş

AirPower aşırı ısınıyordu

Uzun zamandır beklenen AirPower cihazının üretime geçememesi markanın tutkunları arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Apple konuyla ilgili resmi açıklama yapmasa da Airpods'un şarj sırasında fazla ısınmasının bu tarz bir soruna yol açtığı iddiaları bulunuyor.