Fransa'da başlayan 15. Avrupa Futbol Şampiyonası ikinci gününde ilk kez iki kardeş karşı karşıya oynadı. Basel forması giyen Taulant Xhaka Arnavutluk adına, Premier Ligekibi Arsenal'a transfer olan Granit Xhaka ise İsviçre adına mücadele etti.

"BAŞARILAR DİLİYORUM"

Twitter üzerinden bir mesaj paylaşan Granit Xhaka, "Kardeşimle her şeye rağmen herzaman birlikte durduk. İlk kez sahada karşı karşıya geleceğiz ve umarım son kez olacak. 90 dakika boyunca rakip olduğumuzda bile birlikte olduğumuzu dünyaya göstereceğiz. Bu maç aramıza girmeyecek. Yarın başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.



Resmi Twitter'da görüntüle





Ayrıca, İsviçre takımı için Arnavut asılı olan 5 oyuncu mücadele ediyor.



MAÇ PRİŞTİNE'DE DEV EKRANDA



İsviçre ve Arnavutluk kadrosunda yer alan Xhaka kardeşler Kosovalı bir aileden geliyor. Maç, Kosova'nın başkenti Priştine'de yüzlerce kişi tarafından büyük ekranda seyirci karşısında olacak.



ANNEDEN XHAKA KARDEŞLERE BAYRAKLI DESTEK



EURO 2016 kapsamında iki kardeşi karşı karşıya getiren maçta anne Eli Xhaka da tribündeki yerini aldı. Lens'te bulunan Bollaert-Delelis Stadyumu'nda oynanan maçta anne Eli Xhaka, iki ülkenin bayraklarının yarı yarıya bir bütün haline getirilmiş bir tişört ile oğullarına trübünden destek verdi.







NEDEN AYRILDILAR?

Xhaka kardeşlerin babası Ragıp'ın siyasi olaylar nedeniyle Kosova'da 3 yıl cezaevinde kalmasının ardından ailesini olağanüstü bir karar alarak İsviçre'nin Basel kentine götürdü. Xhaka ailesi hayatlarına güvenli bir şekilde devam etmek için taşınırken iki kardeşten Taulant Xhaka Arnavutluk Milli Takımı adına, Granit Xhaka ise İsviçre adına oynama kararı aldı.