Uzun zaman sonra bol golü, sonucu iki tarafa da yaramayan berabere biten seyir zevki yüksek özlenen kavgasız gürültüsüz bir Derbi seyredebildik.

Maç öncesinden yöneticilerin dostane görüntüleri de herkese sevindirdi ve mutlu etti diyebilirim. Aynı görüntü maç sonunda da olunca çok daha güzel oldu.

ilk yarıda Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçen maç erken gelen 2 gol Kagawa’nın iyi performansı oyunu domine edişi ve yönlendirmesi ile beraber Burak Yılmaz’ında halen Türkiye’nin en iyi forveti niye olduğunu gösterdiği. Aslına bakarsak maç boyunca Burak çok iyi oynadı diyebilirim. İkinci yarıya birde direkten dönen topunu da sayarsak maçı 3 gol ile bitirebilirdi.

Fenerbahçe takımı ilk yarı hele ki ilk yarım saat hiç sahada yoktu, kaleye çekilen veya yapılan 1 tane orta dahil yoktu. Gerçekten bu kadar etkisiz bir Fenerbahçe beklemiyordum ilk yarıda. Ancak Devre arasında 2 takıma ne olduysa kendi aralarında sanki kimlik değiştirmiş gibi, bu kez Fenerbahçe erken gelen gollerle beraber maçın kontrolünü ele aldı ve galibiyeti kaçırdı diyebilirim.

Devre arasında Ersun Yanalın konuşması da burada etkili olduğunu söyleyebilirim ki bunu Fenerbahçeli oyuncuları da maç sonunda yaptıkları açıklamalarında da duyduk zaten.

Şenol Hocanın bir türlü şansı tutmuyor Fenerbahçe’ye karşı. Son 8 maçında öne geçmesine rağmen galip gelemediğini gördük.

Sonuç olarak Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı biraz daha azaldığını diyebilirim. Burada önemli olan bakarsak evet şampiyonluk zor gözüküyor Beşiktaş adına, ama ligi 2. bitirmek de önemli, çünkü en azından Şampiyonlar ligine katılma şansları olabilir bu şekilde.

Fenerbahçe de bu sezon işler iyi gitmiyor evet ama iki derbidende geriden gelerek maçı berabere bitirmeyi bildi ve Beşiktaş maçını bu şekilde geriden gelerek moral bulmaları önemliydi. Artık Fenerbahçe için bu maç bir geri dönüş maçı olabilecek mi ilerleyen maçlarda bunu göreceğiz.

Volkan Arslan

Twitter : twitter.com/arslanvolkan57