Süper Ligin ilk yarısını geride bıraktık. 4 büyükler dahil neredeyse bütün Takımlar inişli çıkışlı bir ilk devre izledik. İlk yarının sürpriz takımları Malatyaspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor olduğunu söyleyebilirim. Başakşehir son 3 sezondur ligin ilk yarısını hep Lider olarak tamamlıyor ama ligin sonunu getiremiyor. Bunun sebeplerini iyi Analiz edip bu sezon mutlu sona ulaşmak isteyecektir.


Trabzonspor bu sezon en çok zevk veren futbolu oynayan takım. Ünal Karaman hocamız eski ve kendi oynadığı yıllardaki Trabzonspor’u yaratabilmek için tüm imkânlarını seferber ediyor. Camia ve Trabzon halkının takıma güvenmesi gerektiğini her seferinde söylüyor. Başkan ve Camia arkasında olduğunu Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak olayında gösterdi. Ligin ikinci yarısında aynı şekilde devam edebilirse gizli şampiyonluk adayı diyebilirim.


Galatasaray’da aslında lig iyi başlamıştı ta ki Fenerbahçe derbisine kadar. Ne olduysa orda başladı, 2-0 öndeyken maçın 2-2 bitmesi, maç sonunda sahada çıkan olaylar sonrasında tüm kulübe gelen cezalar ve üstüne de sakatlar eklenince, hem lig hem de Avrupa’da sıkıntılı bir dönem geçirdiler. 11 resmi maç galip gelemediler. Fakat son Sivas maçı ile beraber moralli girdiler devre arasına. Cezalar ve sakatlar da geri döndüğünü düşünerek ve beklenen Transferler geldiğini varsayarsak yine en büyük şampiyonluk adaya Galatasaray olduğunu söyleyebilirim.

Beşiktaş ve Fenerbahçe beklenenin çok altında kaldılar. Hele Fenerbahçe büyük umutlarla sezona başlayan yeni bir vizyon ile yola çıkan Başkan Ali Koç sezonun başından beri büyük kaos ve problemlerle karşı karşıya kaldı. Buna Finansal Fair Play de eklenince ve sonuçlar gelmeyince, Lig Tarihinde ilk kez ilk yarıyı Düşme potasında geçirmek zorunda kalıyor. Kimse söylemek istemiyor veya düşünmek istemiyor ama şuan düşme tehlikesi yaşayan Fenerbahçe en kısa zamanda bu korkunç rüyada uyanmak istiyor. Ersun Yanal ile beraber yeni bir başlangıç planlayan Fenerbahçe ligin ikinci yarısını nasıl geçirecek herkesin merak konusu.

Beşiktaş da aynı problemler mevcut Finansal Fair Play kulüpleri hayli zorluyor. Beşiktaş ,Pepe ile başlayan ayrılık peşinden başka oyuncularında gitme tehlikesi yaşıyor. Aslında bakarsanız bütün kulüpler aynı problemi yaşıyor devre arasında oyuncu satmadan oyuncu alamayacak olan kulüpler, transfer sezonu nasıl bir yol izleyecek merak konusu.

Ligin ikinci yarısı sürprizlerle dolu geçecek.

Fenerbahçe düşme potasından ne kadar çabuk kurtulacak? Beşiktaş kara bulutları üstünden atabilecek mi? Galatasaray sezon başı formuna kavuşabilecek mi? Trabzonspor fırtınası devam edecek mi ? Malatyaspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa aynı şekilde üst sıraları zorlayabilecek mi ?

Hep beraber bu soruların takipçisi olacağız.

Sosyal Medya :