Beşiktaş’ın merakla beklenen yeni stadı Vodafone Arena’nın protokol açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet adamlarının katılımıyla gerçekleşecek. Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere üst düzey bürokratlarla birlikte parti liderleri, Süper Lig takımlarının başkanları, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de açılışta hazır bulunacak. 

Açılış sebebiyle statta ve çevresinde çok geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı bildirildi. Saat 16.30’daki organizasyonda sembolik başlama vuruşunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı ifade edildi. Bunun ardından ise Cumhurbaşkanı ve beraberindekilerin statla ilgili tüm birimleri tek tek dolaşıp, görevlilerden ayrıntılı bilgi alacağı belirtildi. 

Taraftar yer almayacak
Ev sahipliğini Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yapacağı törene Divan Kurulu üyelerinin tamamının katılacağı, sporcularla birlikte açılışın yaklaşık 3.500 kişiyle gerçekleşeceği öğrenildi. Tören öncesi görüşlerini ifade eden Orman, “Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın yakın ilgisi olmasaydı, bu stadı yapamazdık. Camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olsun” diye konuştu.  Öte yandan törende, güvenlik sebebiyle tribünler boş olacak.