Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan Akyazı Spor Kompleksi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013’te temelini attığı Akyazı Stadı’nın bugün de açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasında, Trabzonspor'un yeni stadına bordo-mavililerin efsane kaptanı teknik direktör Şenol Güneş'in adının verildiğini açıkladı.

STAT İSMİ AÇIKLANDI: ŞENOL GÜNEŞ

Akyazı Stadı'nın bugün gerçekleştirilen açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan stadın ismini resmen açıkladı.

Bordo mavililerin 41.961 kapasiteli yeni stadyuma teknik direktör Şenol Güneş ismi verildi. Şenol Güneş ile milli takımın dünya üçüncülüğü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marifet iltifata tabidir, iltifatsız marifet zayidir. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede, stada Şenol Güneş'in adını vermeye karar verdik." diye konuştu.

İLKLERİN STADI

"Akıllı çatı" olarak bilinen smart roof sistemi kullanılan stat, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye'de ise bir ilk olarak tarihe geçecek. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanına sahip stadın çatısı 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleyebiliyor.