Şampiyonlar Ligi kura çekimi töreni bitti Kura sonuçları. İşte Şampiyonlar Ligi grupları...

A Grubu: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Club Brugge

B Grubu: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter

C Grubu: PSG, Napoli, Liverpool, Kızılyıldız

D Grubu: Lokomotiv Moskova, Porto, Schalke 04, GALATASARAY

E Grubu: Bayern Münih, Benfica, Ajax, AEK

F Grubu: Manchester City, Shakhtar Donetsk, Lyon, PSV Eindhoven

G Grubu: Real Madrid, Roma, CSKA Moskova, V. Plzen

H Grubu: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys
 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün çekilen kuraların ardından gruplar belli oldu. Türkiye'yi temsil eden tek takım olan Galatasaray, D Grubu'nda Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04 ile eşleşti. Monaco'da gerçekleşen kura çekiminde sarı-kırmızılıları Başkan Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak temsil etti. Cimbom, birbirinden zorlu grup arasında nispeten 'kolay' denilebilecek bir gruba düşerken Başkan Cengiz, "Zayıf takımlar kimi zaman daha tehlikeli olabiliyorlar. O yüzden dikkatli olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı..

LOKOMOTİV ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Lokomotiv Moskova, Sovyetlerin dağılmasının ardından büyük bir çöküş dönemi yaşadı. 2004 yılındaki şampiyonluğunun ardından güç kaybeden ve eski günlerini arayan Lokomotiv, geçen sezon 14 yıl sonra Rusya'da şampiyonluk yaşadı.

KOLTUĞU SALLANTIDAYDI
Rus temsilcisini, kulübün efsane hocalarından Yuri Semin çalıştırıyor. Lokomotiv bu sezon iddialı transferler yapmasına rağmen sezona istediği gibi başlayamadı. İlk 3 maçta 2 beraberlik, 1 yenilgi alan kırmızı-yeşillilerde Semin'in koltuğu sallansa da son 2 maçında aldığı galibiyetle moraller yerine geldi.

PORTEKİZ'İN SON ŞAMPİYONU
Geçen sezon ezeli rakipleri Benfica ve Sporting Lizbon'u geçip Portekiz'de şampiyonluğa ulaşan Porto, aynı zamanda Benfica'nın art arda üç sezonluk şampiyonluk serisine de nokta koymuştu. Sezona Süper Kupa'yı kazanıp başlayan Porto, bu sezon oynadığı 3 lig maçında 2 galibiyet elde etti.

KADRODA TANIDIK SİMALAR
Türk ekipleri için oldukça tanıdık bir ekip olan Porto geçen sezon da Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiş ve temsilcimiz Beşiktaş'ın ardından grubunu 2. sırada bitirerek bir üst tura yükselmişti. Porto, kadrosunda eski G.Saraylı Alex Telles'i de bulunduruyor. Telles, geçen yıl 17 asist yapmıştı.

SCHALKE'Yİ ELEMİŞTİK
Alman ekibi Schalke, geçen sezon Bayern Münih'in ardından Bundesliga'yı 2. sırada bitirdi. 32 yaşındaki Domenico Todesco'nun çalıştırdığı Schalke, 2012-13'de son 16 turunda G.Saray'ın rakibi olmuştu. Cimbom İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 3-2 yenip çeyrek finale çıktı.

ÖNEMLİ TAKVİYELER YAPTI
Schalke bu yaz transfer döneminde kadorsuna Sebastian Rudy, Suat Serdar, Omar Mascarell, Salif Sane, Hamza Mendyl, Steven Skrzbski, Mart Uth gibi önemli isimlerle güçlendirdi. Schalke'den bu yaz transfer döneminde ise Thilo Kehrer, Benedikt Höwedes, Coke, gibi isimler kadrodan ayrıldı..

GAZA GELMEYİZ!
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kura çekimi sonrasında transfer konusunda da açıklamalarda bulundu. Cengiz, "Transfer konusunda beklenti yükseliyor fakat bunu kasıtlı olarak yapanlar da var. Gaza gelmeyiz. Önümüzde FFP kuralları ve umursamadan transfer yapamayız. Ekonomik durumumuza uyan futbolcuları araştırıyoruz" dedi.

EN ŞANSLI İLAN EDİLDİ
Şampiyonlar Ligi D grubuna düşen Galatasaray, tüm dikkatleri üzerine çekti. Hollanda basınından Gracenote Sports, Cimbom'u Devler Ligi'ndeki 32 takım arasında en şanslı kurayı çeken takım olarak nitelendirdi.

İLK İKİ SIRA TUR ATLAYACAK
Şampiyonlar Ligi'nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını 3. sırada tamamlayanlar ise yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Kupa 1'de takımlar, son 16 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak, finale yükselmeye çalışacak. 2018-2019 sezonu finali, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Metropolitano Stadı'nda oynanacak.

BİR KEZ YENİLDİ
Galatasaray, Lokomotiv Moskova (1G/1M) ve Schalke 04 (1G/1B) ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı toplam 4 maçta sadece bir kez yenildi. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Porto ile ilk kez karşılaşacak.

SCHALKE'DEN TÜRKÇE MESAJ
Galatasaray'ın 2012-13'te de Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiği Schalke, Türkçe paylaşım yaptı. Twitter'dan atılan mesajda, "Sizinle iki heyecanlı maça çıkacağımız için çok mutluyuz @GalatasaraySK. Geçen maçta öndeydiniz. Bakalım gelecek maçta neler olacak" ifadesi yer aldı.

SAVUNMALAR KONUŞULACAK
Kura çekimini izleyenler D Grubu'na kilitlendiler. Ve sonunda istenen oldu. UEFA Avrupa Ligi için bile standart bir grup çekti Galatasaray. Aslında bu turnuvada daha önce çok daha zorlu gruplardan çıkmayı başardı temsilcimiz. Şunu ifade etmek lazım; Galatasaray'ın bu iki gün içinde bir golcüye ve kaliteli stopere ihtiyacı var. Bu grupta ikincilik barajının 7-8 olacağını düşünüyorum. Bir takımın alıp başını gitmesi de bir takımın hemen havluyu atması da sürpriz olur. Böyle durumlarda iç saha galibiyetleri ve deplasmanda takım savunması destanları, turun anahtarı olacaktır..