İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob-Park Stadı'nda oynanan dev finalde İsveçli hakem Jonas Eriksson düdük çaldı. Eriksson'un yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mathias Klasenius ile Daniel Warnmark yaptı. Norveçli Svein Moen ise 4. hakem olarak sahada yer aldı.

İLK YARIDA TEK GOL VARDI
32. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Gamerio kale önünde rövaşata çekti. Top direğin hemen dibinden dışarıya gitti.
35. dakikada Liverpool, Daniel Sturridge'in sol ayağının dışıyla yaptığı şık vuruşla Sevilla karşısında 1-0 öne geçti.
Karşılaşmanın ilk yarısı Liverpool'un, 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
İlk 45 dakika sonunda soyunma odasında 1-0 yenik giden Sevilla ikinci yarının henüz 16. saniyesinde Liverpool karşısında eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Mariano son çizgiye inerek topu ortaya çıkardı. Kevin Gameiro kale önünde boş ağlara topu gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1

48. dakikada Sevilla bir kez daha gole çok yaklaştı. Gameiro'nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Kolo Toure son anda ayak koyarak pozisyonun kornerle sonuçlanmasını sağladı.

60. dakikada Kevin Gamerio kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Mignolet'i aşamadı.

LİVERPOOL 6 DAKİKADA YIKILDI
64. dakikada Vitolo'nun pasıyla Coke topu ağlarla buluşturdu ve Sevilla'yı 2-1 öne geçirdi.

70.dakikada Coke bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti: 3-1. Liverpool'lu oyuncular pozisyona uzun süre ofsayt gerekçesiyle itiraz etti.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUK
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'ni üst üste üçüncü kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçti.

Sevilla daha önce 2006, 2007, 2014 ve 2015 yıllarında olmak üzere UEFA Avrupa Ligi'ni 4 kez kazanmıştı.

Liverpool ise bu kupayı 1973, 1976 ve 2001 yıllarında olmak üzere 3 kez müzesine götürmüştü.

LİVERPOOL: Mignolet, Clyne, Toure (dk. 82 Benteke), Lovren, Moreno, Can, Milner, Lallana (dk. 73 Allen), Firmino (dk. 69 Origi), Coutinho, Sturridge

TEKNİK DİREKTÖR: Jürgen Klopp

SEVİLLA: Soria, Mariano, Rami (dk. 78 Kolodziejczak), Carriço, Escudero, Krychowiak, N'Zonzi, Coke, Banega, Vitolo, Gameiro (dk. 89 Iborra)

TEKNİK DİREKTÖR: Unai Emery

GOLLER: Dk. 35 Sturridge (Liverpool), Dk. 46 Gameiro, Dk. 64 ve 70Coke (Sevilla)

Liverpool çeyrek finalde Almanya'nın Borussia Dortmund takımını, yarı finalde İspanyol ekibi Villarreal'i eleyerek finale çıkmıştı.

Sevilla ise çeyrek finade yine bir İspanyol ekibi Athletic Bilbao, yarı finalde Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk'i saf dışı etmişti.