İstanbul U-15 amatör liginde futbol camiasına örnek bir olay yaşandı.

Şampiyonluk maçına çıkan Avcılar Belediyespor’un U15 takımı, Göktürk Sarayspor karşısında 1-0 gerideyken maçın son 5 dakikasında penaltı kazandı.

HAKSIZ PENALTI DEDİLER
Ancak Avcılar Belediyespor’un genç futbolcuları kendi takımları lehine verilen penaltının haksız olduğunu düşünerek maçın hakemine itirazda bulundu.

TOPU TACA ATTI

Yapılan tüm itirazlara rağmen hakem kararını değiştirmeyince Avcılar Belediyespor’un takım kaptanı 15 yaşındaki Kadir Uçer, Teknik Direktörü Cenk Balkan’ın işaretiyle topu taca attı. Kalelerinde gol bekleyen rakip takım oyuncuları ve teknik direktörü ise genç oyuncu Kadir’in bu hareketiyle şaşkına döndü. Avcılar Belediyespor takımı son dakikada bulduğu golle maçtan beraberlikle ayrılırken, şampiyonluk umudunu son maça bıraktı.

CENTİLMENLİKTEN ÖDÜN VERMEM
Penaltı atışını teknik direktörünün talimatıyla taca vuran Avcılar Belediyespor’un genç futbolcusu Kadir Uçer, o anları şöyle anlattı: “Orta sahadan forvetimiz Murat’a uzun top attım. Murat, ceza sahası içinde rakip defans oyuncusuyla hava topuna çıktı. Top rakibin göğsüne çarptı. Daha doğrusu eline çarptığını görmedik. Ancak hakem pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Maçın hakemine pozisyonun penaltı olmadığını söyledik ama hoca kararını değiştirmedi. Penaltı vuruşundan önce yedek kulübesine baktım. Cenk hocamla göz göze geldik. Topu dışarı atmam gerektiğini belirten bir göz işareti yaptı. Ben de haksız yere kazandığımız penaltıdan gol atmak istemedim. Penaltıyı taca vurdum. Süper Lig’de her şey para. Orada taraftar ve camia baskısı var. Ancak yaşadığım bu olayın ardından, nerede oynarsam oynayayım centilmenlikten ödün vermem” dedi.

YENİLİRLERSE ŞAMPİYONLUĞU KAYBEDİYORLAR

Maçta aldıkları beraberlikle Avcılar Belediyespor puanını 32’ye çıkarırken Sultangazi spor’un ise 29 puanı var. Avcılar Belediyespor yenilip Sultangazi Spor da 3 puan alırsa şampiyonluk Sultangazi Spor’un olacak.

BAŞKAN DA TEBRİK ETTİ
Avcılar Belediyespor U-15 takımı teknik direktörü Cenk Balkan ise şunları söyledi: “Şampiyonluk son haftaya kaldı. U-15 maçları 70 dakika oynanıyor. 1-0 gerideyken 65. dakikada penaltı kazandık. Hakem penaltı verdi ama vicdanım haksız yere gole el vermedi. Kaptanımla göz göze geldim ve topu dışarı vurmasını işaret ettim. Rakip futbolcular ve antrenörü olup bitenler karşısında şaşırdı. Futbolcularım ve yardımcı antrenör Altuğ Can ile dürüst oynamanın her şeyden değerli olduğuna inanıyoruz. Kulüp başkanımız da bizi tebrik etti.”