Euro 2016'da ilk yarı finalist penaltılara giden maçta Polonya'yı 5-3 yenen Portekiz oldu.
Karşılaşmaya golle başlayan Polonya suskun golcüsü Robert Lewandowski ile henüz 2. dakikada 1-0 öne geçti. Lewa attığı bu golle hem 7 maçlık suskunluğunu bozdu hem de Avrupa Şampiyonalarının en erken 2. golünü kaydetti. Bu golden sonra Milik ve Grosicki ile etkili olan Polonya farkı arttıramazken Portekiz genç yıldızı Renato Sanchez'in attığı golle skora eşitliği getirdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına bu skorla gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Portekiz, Renato Sanchez ve Ronaldo ile rakip kalede etkili oldu. Polonya, Portekiz'in ablukasına kontra ataklarla karşılık versede sonuca gidemedi.
Oyundaki üstünlüğünü Polonya'ya kabul ettiren Portekiz gol için her şeyi yapsada 90 dakikalık dilimde sonucu değiştiremedi ve karşılaşma uzatmalara gitti.  
Uzatma devresinin ilk dakikalarında Quaresma'nın pasında 6 pasta topla buluşan Ronaldo kendisinden beklenmeyen bir şekilde pozisyonu harcadı ve  uzatma devresinin ilk yarısı beraberlikle sona erdi.
İkinci uzatma devresinde Polonya, Portekiz ataklarına karşı koydu ve mücadele penaltılara gitti.

RONALDO BAŞLADI, QUARESMA BİTİRDİ
Maçın normal ve uzatma dakilaları 1-1 sona ererken, penaltı atışlarına geçildi. Portekiz adına penaltı atışlarını kullanan Ronaldo, Renato Sanches, Moutinho, Nani ve Quaresma ağları havalandırırken, Polonya adına Lewandowski, Milik ve Kamil Glik takımlarını umutlandırdı.

Ancak Blaszczykowski'nin penaltı atışını kaleci Patricio kurtardı ve takımını yarı finale taşıdı. Portekiz, 2000'den bu yana büyük turnuvalarda 5. kez yarı finale yükseldi.
POLONYA - PORTEKİZ: 1-1 (MAÇ SONUCU) (5-3 penaltılar)

STAT: Veledrome
HAKEM: Felix Brych(ALMANYA)
SAAT: 22.00

POLONYA: Fabianski, Jedrzejczyk, Pazdan, Glik, Piszczek, Grosicki, Maczynski, Krychowiak, Kuba, Milik, Lewandowski
TEKNİK DİREKTÖR: Adam Nawalka

PORTEKİZ:Patrício, Cédric, Pepe, Fonte, Eliseu, William, Adrien, João Mário, Renato Sanches, Nani, Ronaldo
TEKNİK DİREKTÖR: Fernando Santos

Goller: Dk. 2 Lewandowski (Polonya), Dk. 33 Renato Sanches (Portekiz)