Roma forması giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in 1 aydan uzun süredir devam eden sakatlığı tam geçmişti derken yeniden nüksetti. Cengiz, Roma'nın Lazio ile oynayacağı dev derbide forma giyemeyecek.

İtalya Serie A ekiplerinden Roma forması giyen Cengiz Ünder'den bir kötü haber daha geldi.

19 Ocak'ta oynanan Torino maçının henüz 6. dakikasında sakatlanan Cengiz, oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. O günden bu yana hiçbir maçta forma giyemeyen Cengiz Ünder'le ilgili İtalyan basınında tatsız bir haber yer aldı. 1 aydan fazladır sahalardan uzak kalan Cengiz'in Frosinone maçı öncesi bir kez daha sakatlandığı açıklandı. Bu sakatlık nedeniyle maç idmanını yarıda bırakan Cengiz'in yapılan tetkikler sonucu 2 hafta daha forma giyemeceği belirtildi. Bu duruma göre Cengiz Ünder, takımının tarihi 'Roma Derbisi'nde çıkacağı Lazio maçında oynayamayacak. Cengiz'in ayrıca, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçını 2-1 kazandıkları Porto'ya karşı rövanşta da oynaması zor görünüyor.

İtalyanlar, Roma'da Lorenzo Pellegrini ve Diego Perotti'nin de benzer sakatlıklar yaşadığını ve problemin ne olduğunun araştırılması gerektiğini vurguladı. Sakatlanana kadar bu sezon Roma formasıyla 25 maça çıkan Cengiz Ünder, 6 gol atıp 9 da asist kaydetmişti.