RB Leipzig Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman saat kaçta?

RB Leipzig Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı 6 Aralık çarşamba akşamı 22:45'te başlayacak. Mücadele Tivibu Spor2 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Şampiyonlar Ligi'nde 42. maç 

Beşiktaş, Leipzig karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 42. mücadelesini yapacak. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, yaptığı 41 karşılaşmada rakiplerine 12 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 20 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.Şampiyonlar Ligi'nde rakip filelere 40 gol bırakan siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 74 gol gördü. 

Bu sezon tarih yazdı 

Beşiktaş, Avrupa kupalarında tarihinin en başarılı performanslarından birini bu sezon gerçekleştirdi. Avrupa kupalarında daha önce 3 kez çeyrek finale çıkan siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez gruptan çıkmayı bu sezon başardı. Daha önce 6 kez mücadele ettiği Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda gruptan çıkamayan Beşiktaş, 2017-2018'de grup mücadelesinin bitimine bir maç kala lider olarak son 16 turuna adını yazdırdı. 

Beşiktaş, Vodafone Park'ta taraftarlarını gole doyurdu

Süper Lig'in 14. haftasındaki derbi maçta Galatasaray'ı 3-0 yenen Beşiktaş, stadındaki son 2 karşılaşmada etkili oyun sergiledi - Bu sezon Dolmabahçe'deki 9 karşılaşmada 13 gol atan siyah-beyazlı ekip, geride kalan 2 maçta ise rakip fileleri 12 kez havalandırdı - Son 2 karşılaşmada 5 gol atan Alvaro Negredo, siyah-beyazlı ekip adına Vodafone Park'ta bu sezon en etkili performans gösteren oyuncu oldu 

İç sahada 34 maçtır yenilmiyor 

Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle ligde iç sahadaki yenilmezlik serisini 34 maça çıkardı. Ligde evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor (2-0) karşısında yaşayan Beşiktaş, daha sonra iç saha mücadelelerinde rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi. Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim Stadı, biri Atatürk Olimpiyat Stadı, 27'si de Vodafone Park'ta olmak üzere ev sahibi sıfatıyla oynadığı son 34 lig maçında 27 galibiyet ve 7 beraberlikle 88 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 82 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 24 gol yedi. Siyah-beyazlı takım, ligdeki en uzun yenilmezlik serisini 1989-1992 arasında yakalamıştı. Beşiktaş, 1 Ekim 1989'da evinde Sarıyer'e 2-0 mağlup olduktan sonra 51 iç saha karşılaşmasında mağlup olmamıştı.