İstanbul Orienteering Spor Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Oryantiring yarışları Eyüp Belediyesinin ev sahipliğinde Göktürk Kurtkemeri Ayvat Bendi'de başladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da sporcularla birlikte yarışa katıldı.

Eyüp Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul Orienteering Spor Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Oryantiring yarışları Göktürk Ayvat Bendi'de verilen startla başladı.

Zaman ve kontrol mekanizması için hataya yer bırakmayan sportident elektronik zaman hesaplama sisteminin kullanıldığı yarışta sporcular ellerindeki haritalarla belirlenen noktaları bulmaya çalışırken zor anlar yaşadı. Doğa şartlarının zorluklarıyla mücadele edildiği Oryantiring yarışında, gencinden yaşlısına sporcular, birinci olabilmek için mücadele etti.

Oryantiring yarışlarına katılarak sporculara destek veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı kısa bir konuşmada, “Sporu sadece futboldan ibaret görmüyoruz. Futbolun dışında yüzlerce spor dalları var. Biz bu anlamda ilçemizde bütün spor dallarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bugün burada yaptığımız oryantiring yarışları, anlayışımızın bir yansımasıdır. Biz istiyoruz ki bu spor dalı da ilçemizde tanınsın, çünkü bu spor dalının da diğer spor dalları gibi çok faydası var. Bu spor dalı zekayı, koordinasyonu, fiziksel performansı ve 3 boyutlu düşünmeyi geliştiriyor. Dolayısıyla kolay ve basit bir spor dalı olduğu için herkesin yapması konusunda belediye olarak daha hassas davranacağız.” dedi.

BAŞKAN AYDIN, HARİTAYLA YÖN BULMAYA ÇALIŞTI
Sporcularla bir araya gelen Başkan Aydın, etkinlik direktörü Güven Solmaz’dan yarışlar hakkında bilgiler aldı. Sonrasında yarışta yer alan Başkan Aydın, sporcularla birlikte start çizgisinden çıkarak haritadan yön bulmaya çalıştı.
Güven Solmaz’la birlikte doğaya çıkan Başkan Aydın, kısa bir değerlendirme sonunda dağın eteğinde bulunan ormanın derinliklerindeki ilk noktayı buldu. Başkan Aydın, “Hocamın desteğiyle ilk defa bulduk. Bu spor dalında biraz harita bilgisi gerekiyor, biraz zekayı çalıştırmak gerekiyor, bana göre bir spor.” diye konuştu.

DOĞA TUTKUNLARI BİRİNCİLİK İÇİN MÜCADELE ETTİ
Ormanın derinliklerindeki noktaları bulmaya çalışan sporcular birincilik için kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman dağın eteğine tırmanmaya çalışırken yere düşen sporculara, bazen de çalılar zor anlar yaşattı.