Alibeyköy Anadolu Lisesi'nde düzenlenen söyleşiye Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Alibeyköyspor Başkanı Muammer Saka da katıldı.

Söyleşide futbol deneyimlerinden bahseden Hamit Atıntop daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

"İYİ NİYETLİ VE ÜRETKEN İNSANLARI DESTEKLİYORUM"

Gençlerle birlikte olmayı sevdiğini söyleyen başarılı sporcu Hamit Altıntop, “Her zaman iyi niyetli ve üretken olan insanları destekliyorum. Yaşanan olaylara bakıp fırsat görüp üretken olmamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Avrupa'da da başarılı bir performans sergileyen Hamit Altıntop, Avrupa ve Türkiye'de yapılan sporu karşılaştırarak şunları söyledi:

“Avrupa'da spor bilinci var. Orada keyif almak için insanlar spor yapar. Bundan dolayı motivasyonları yüksek oluyor. Ama Türkiye'de sonuç odaklı spor var. Buna rağmen burada daha çok potansiyel var.”

“EN GÜÇLÜ ŞEY İLİM”

Milli takımda oynadığı zamanı da değerlendiren Hamit Altıntop, “Biz futbolu gönülden ve duygularımızla oynuyoruz ama taktiksel oynayamıyoruz. En güçlü şey ilim, ne kadar iyi hazırlanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.” dedi.

Bu yapılan söyleşiler sayesinde daha spor sever bir gençlik yetiştirmek istediklerini söyleyen Altıntop, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Altıntop, yabancı futbolcu sorusuna şöyle cevap verdi:

“Gelen izleyici güzel futbol izlemek istiyor. Biz futbolcu sınırlaması varken de yokken de mutlu değiliz. Burada sunulan imkanlar çok sınırlı. Biz sizin büyükleriniz olarak sizi her koşulda desteklemek için varız. Biz sizin abiniziz. Sizin bu kulüplerde hakkınız var.”

Yabancı oyuncu serbestliği hakkında soruya Alibeyköyspor Başkanı Muammer Saka da şöyle cevap verdi:

“Ülkemizde yaklaşık 1 milyar dolar yabancı oyuncu ve antrenöre veriliyor. Ama onlar bu paradan ülkemize hiç bırakmıyor. Kaliteli futbolcu gelebilir ama bir kriter olmalı.”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da, gençlere hedeflerini yüksek tutup çalışmalarını tavsiye etti.

Başkan Aydın, sporun sağlık içinde yapılması gerektiğini söyledi.